menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Rýže
keyboard_arrow_right
rýže parboiled Vitana

rýže parboiled Vitana

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 510 kJ
= 122 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 26 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 510 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 26 g
Tuky 0,4 g
Vláknina 0,6 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
26 g
Cukry
0,1 g
Tuky
0,4 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,6 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
65
PHE
135 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Železo Železo
Měď Měď
Selen Selen
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Trávení Podporuje trávení
Obsah potraviny

Parboiled rýže je kompromisem mezi naturál a bílou. Je upravená speciální technologií, aby se rychleji uvařila. Rýže neobsahuje téměř žádné tuk, má velmi nízký obsah cholesterolu a sodíku a je zdrojem rychlé energie. Mastných kyselin je jen malé množství, jsou nenasycené a mají velkou biologickou hodnotu. Sacharidy představují velkou část hmotnosti rýžového zrna a vyskytují se převážně ve formě škrobu. Mezi přítomné minerály patří například mangan a železo, i selen, fosfor, zinek, měď a vápník. Najdeme v ní i několik vitamínů, nejvíce ze skupiny B a vitamín E. Obsahuje také velmi dobré množství glukanu.

Vliv na zdraví

Rýže neobsahuje lepek, je vhodnou potravinou pro lidi s celiakií. Posiluje imunitní systém, pomáhá se zbavovat toxinů a působí na zdraví pokožky, vlasů a nehtů a zpomaluje proces stárnutí. Zlepšuje trávení a stabilizuje obsah cukru v krvi. Nenadýmá, proto je ideální při žaludeční a žlučníkové dietě. Rýžový odvar pomáhá při vysokých teplotách a zánětech, zmírňuje průjem i zácpu, léčí trávicí a střevní potíže. Je dobrou prevencí ledvinových kamenů. Pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty, snižuje krevní tlak a udržuje zdravé srdce.

Praktické rady

Tato dlouhozrnná rýže je kyprá, sypká, nelepivá, nemá tendenci se rozvařit, a proto se hodí jako příloha či vložka do jídel, jako je například rizoto (domácí verze), džuveč, rýžový salát apod. Naopak se nehodí pro přípravu pravého italského krémového rizota, rýžového nákypu, rýžové kaše a jiných pokrmů, které vyžadují lepkavou a rozvařenou konzistenci.

Nejhledanější v kategorii Rýže

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
543 0,03 0,28 0 add_circle Zapsat
1 482 0,07 0,8 0 0,04 add_circle Zapsat
472 0,03 0,25 0 0 add_circle Zapsat
883 0,04 0,39 0,04 0,01 add_circle Zapsat
1 465 0,05 0,81 0,01 0,01 add_circle Zapsat
358 0,02 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
581 0,03 0,3 0 0 add_circle Zapsat
1 526 0,07 0,8 0,01 add_circle Zapsat
575 0,03 0,26 0,02 0,02 add_circle Zapsat
1 545 0,07 0,78 0,01 0,01 add_circle Zapsat
1 549 0,07 0,8 0,02 0,02 add_circle Zapsat
1 490 0,09 0,79 0 0,01 add_circle Zapsat
376 0,02 0,2 0 0,01 add_circle Zapsat
1 478 0,08 0,79 0 0,02 add_circle Zapsat
1 478 0,07 0,79 0,01 0,02 add_circle Zapsat
1 461 0,07 0,78 0,01 0,01 add_circle Zapsat
1 574 0,08 0,79 0,03 add_circle Zapsat
1 478 0,08 0,78 0 0,01 add_circle Zapsat
1 394 0,07 0,78 0 add_circle Zapsat
605 0,03 0,34 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách