obilka rýže obsahuje asi 8 - 12 % bílkovin, 68 - 72 % sacharidů a pouze 2,4 % tuků. Z vitamínů jsou zastoupeny zejména vitamíny řady B - B1, B2 a B3. Dle způsobu zpracování se poměrně značně liší obsah minerálních látek.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivujte Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Obilné výrobky keyboard_arrow_right
Rýže keyboard_arrow_right
rýže bílá krátkozrnná vařená
rýže bílá krátkozrnná vařená
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 130 kcal
= 543 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 29 g
Tuky 0,19 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 130 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 29 g
Tuky 0,19 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 29 g |
Cukry | - |
Tuky | 0,19 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 118 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Trávení Podporuje trávení
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
tato lehce stravitelná obilovina je bohatá na slizotvorné substance, což má význam pro léčbu zažívacích potíží a střevních onemocnění (poruchy trávení, průjem, zácpa). Pravidelná konzumace rýže snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění trávicího traktu. Rýže neobsahuje cholesterol a nasycené mastné kyseliny a preventivně působí proti vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Rýže je přirozeně bezlepková potravina, a proto je vhodná pro nemocné celiakií. Tato příloha je výborným dodavatelem energie v podobě komplexních polysacharidů, které rovnoměrně uvolňují glukózu do krevního řečiště (platí však spíše pro rýži celozrnnou).
rýže Natural a parboiled je 2 - 3 x bohatší na draslík, hořčík a zinek, než ostatní druhy rýže.
Nejhledanější v kategorii Rýže
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
349 | | |
373 | | |
137 | | |
350 | | |
347 | | |
342 | | |
427 | | |
352 | | |
154 | | |
365 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů