menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
rybíz červený

rybíz červený

Množství x {{unitOption.title}} kus
rybíz červený
Energetická hodnota 241 kJ
= 57 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,25 g
Vláknina 5 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 241 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,25 g
Vláknina 5 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Cukry
5 g
Tuky
0,25 g
Nasycené mastné kyseliny
0,04 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,03 g
Polynenasycené
0,07 g
Cholesterol
-
Vláknina
5 g
Sůl
-
Voda
85 g
Vápník
28 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
54 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Fluor Fluor
Chrom Chrom
Molybden Molybden
Jód Jód
Zinek Zinek
Měď Měď
Železo Železo
Pektin Pektin
Selen Selen
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Kobalt Kobalt
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Negativní vliv na zdraví
Žáha Může způsobit pálení žáhy

Rybíz červený obsahuje velké množství vitamínu C, což způsobuje jeho kyselou chuť. Za zmínku stojí i jeho poměrně velký podíl vápníku. Dále obsahuje vitamíny A, B1 a B5, železo, hořčík a mangan.

Konzumace těchto drobných červených kuliček posiluje imunitní systém, uklidňuje nervy a zlepšuje náladu. Podporuje srdeční funkci a činnost svalů. Vápník je velmi důležitý minerální prvek pro růst a sílu našich kostí i zubů. Rybíz bychom neměli konzumovat pokud máme potíže s pálením žáhy.

Malé červené bobulky krásně ozdobí jogurt, tvaroh, termix, lívance i palačinky. Také se toto bobulovité ovoce může stát součástí smoothie, koktejlů nebo ovocných směsí či pomazánek. S velkou oblibou se používá při sladkém pečení buchet (kefírová buchta s rybízem) a koláčů (rybízový koláč).

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
272 0,01 0,14 0,01 0,03 add_circle Zapsat
307 0,01 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
237 0,01 0,12 0 0,01 add_circle Zapsat
231 0 0,13 0 0 add_circle Zapsat
405 0,01 0,24 0 0,01 add_circle Zapsat
179 0 0,08 0 0,01 add_circle Zapsat
155 0,01 0,08 0 add_circle Zapsat
218 0 0,11 0 0,02 add_circle Zapsat
190 0,01 0,16 0 0 add_circle Zapsat
396 0,01 0,18 0,01 0,03 add_circle Zapsat
272 0 0,15 0 0,02 add_circle Zapsat
197 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách