menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
rybí filé smažené

rybí filé smažené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rybí filé smažené
Energetická hodnota 1 392 kJ
= 332 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 0,75 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 392 kJ
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 0,75 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
22 g
Sacharidy
18 g
Cukry
0,74 g
Tuky
19 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6 g
Polynenasycené
7 g
Cholesterol
82 mg
Vláknina
0,75 g
Sůl
0,33 g
Voda
36 g
Vápník
54 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 076 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Selen Selen
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Chrom Chrom
Jód Jód
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny

Rybí filé smažené je poměrně oblíbeným jídlem i osob, které ryby jinak příliš nevyhledávají. Syrové rybí filé se obaluje klasickým způsobem, tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Díky úpravě smažením v rybě stoupá obsah sacharidů (trojobal) a tuku (smažení či fritování ve velkém množství tuku). Touto úpravou naopak klesá obsah některých důležitých živin.

Příliš častá konzumace smažených pokrmů může podle některých zdrojů způsobovat vznik rakoviny. Smažené pokrmy nejsou vhodné zejména pro osoby trpící nadváhou či obezitou, protože obsahují příliš mnoho tuku. Jejich energetická hodnota bývá až dvojnásobná oproti přírodně upravené variantě pokrmu. I u zdravých osob je doporučováno smažená jídla zcela vyloučit nebo omezit na minimum. Nemůžete-li si je odepřít, smažte alespoň na kvalitním oleji za doporučovaných teplot, a nakonec odsajte z pokrmu přebytečný tuk papírovým ubrouskem.

Rybí filé upravené na přírodní způsob si zachová více živin a je mnohem zdravější. Pokud ale trváte na obalovaném filé a přitom nelpíte na úpravě smažením, můžete zvolit kompromis - obalené maso upečte na lehce vymaštěném plechu v troubě nebo v remosce.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
420 23 0,1 1 add_circle Zapsat
900 25 7 12 add_circle Zapsat
885 20 0 13 0 add_circle Zapsat
461 25 0 0,8 add_circle Zapsat
670 21 2 8 0,6 add_circle Zapsat
664 17 0,1 6 0 add_circle Zapsat
1 088 27 2 16 0,33 add_circle Zapsat
352 15 0 3 add_circle Zapsat
892 20 0 15 add_circle Zapsat
670 21 2 8 0,6 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách