menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
rybí filé smažené

rybí filé smažené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 392 kJ
= 332 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 0,75 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 392 kJ
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 18 g
Tuky 19 g
Vláknina 0,75 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
22 g
Sacharidy
18 g
Cukry
0,74 g
Tuky
19 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6 g
Polynenasycené
7 g
Cholesterol
82 mg
Vláknina
0,75 g
Sůl
3 g
Voda
36 g
Vápník
54 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 076 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Fluor Fluor
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Selen Selen
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Chrom Chrom
Jód Jód
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny
Obsah potraviny

díky úpravě smažením v rybě stoupá obsah sacharidů (trojobal) a tuku (smažení či fritování ve velkém množství tuku) a naopak klesá obsah některých důležitých živin.

Vliv na zdraví

příliš častá konzumace smažených pokrmů může podle některých zdrojů způsobovat vznik rakoviny. Smažené pokrmy nejsou vhodné zejména pro osoby trpící nadváhou či obezitou, protože obsahují příliš mnoho tuku a jejich energetická hodnota bývá až dvojnásobná, oproti přírodně upravené variantě pokrmu. I u zdravých osob je doporučováno smažená jídla zcela vyloučit nebo omezit na minimum. Nemůžete-li si je odepřít, smažte alespoň za doporučovaných teplot a odsajte z pokrmu přebytečný tuk papírovým ubrouskem.

Praktické rady

rybí filé upravené přírodním způsob si zachová více živin a je mnohem zdravější. Pokud ale trváte na obalovaném filé a přitom nelpíte na úpravě smažením, můžete zvolit kompromis: obalené maso upečte na lehce vymaštěném plechu v troubě nebo v remosce.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
582 0,34 0,02 0,02 add_circle Zapsat
450 0,08 0,12 0,03 0 add_circle Zapsat
601 0,19 0,01 0,07 add_circle Zapsat
382 0,19 0 0,03 add_circle Zapsat
779 0,09 0,07 0,14 add_circle Zapsat
595 0,2 0 0,06 0 add_circle Zapsat
521 0,16 0,01 0,06 add_circle Zapsat
537 0,28 0,01 0,02 add_circle Zapsat
1 290 0,08 0,28 0,19 0,01 add_circle Zapsat
322 0,17 0 0,01 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách