menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
ředkvičky

ředkvičky

Množství x {{unitOption.title}} kus
ředkvičky
Energetická hodnota 89 kJ
= 21 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,14 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 89 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,14 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
4 g
Cukry
2 g
Tuky
0,14 g
Nasycené mastné kyseliny
0,03 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,02 g
Polynenasycené
0,06 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
94 g
Vápník
40 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
54 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Chrom Chrom
Zinek Zinek
Selen Selen
Molybden Molybden
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Fluor Fluor
Vápník Vápník
Draslík Draslík
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Imunita Posiluje imunitu
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Jiné

Ředkvičky obsahují zejména vitamíny C a B, kyselinu listovou, bílkoviny, vápník a vlákninu. Dále v nich najdeme železo, fosfor a draslík.

Konzumace ředviček působí ve střevech proti nadýmání a také proti střevním i žaludečním potížím. Posilují imunitu a uvolňují hleny při vykašlávání. Kyselina listová se podílí na obnově a růstu našich buněk, její příjem je obzvláště důležitý během těhotenství.

Ředkvičky by se měly konzumovat, co nejrychleji, po nakrájení totiž ztrácejí své vitamíny a minerály. Ředkvičky je možné jíst syrové, přidávat do salátů nebo pokrmů (např. lehký švédský bramborový salát). Věděli jste, že nať ředviček lze konzumovat? Zkuste si s námi z ní vykouzlit skvělé pesto.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
435 0,03 0,04 0,06 0,02 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0,01 add_circle Zapsat
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
283 0,01 0,14 0 0,02 add_circle Zapsat
435 0,03 0,04 0,06 0,02 add_circle Zapsat
339 0,03 0,19 0,01 add_circle Zapsat
131 0,01 0,05 0 0,03 add_circle Zapsat
53 0,01 0,02 0 0 add_circle Zapsat
121 0,02 0,02 0,01 0,02 add_circle Zapsat
118 0,01 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
67 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
147 0,01 0,08 0 0,01 add_circle Zapsat
83 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách