Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko Red Jonaprince

jablko Red Jonaprince

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jablko Red Jonaprince
Energetická hodnota 69 kcal
= 289 kJ
Bílkoviny 0,3 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 5,8 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 69 kcal
Bílkoviny 0,3 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 5,8 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,3 g
Sacharidy
14 g
Cukry
10 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
5,8 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
15 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Zuby Působí kladně na zuby
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Jablko Red Jonaprince má středně velké až velké výrazně červeně zabarvené plody. Více než 84% tvoří voda. Má velmi nízký obsah kalorií a tuku. Najdeme v něm velké množství sacharidů, mnoho cenných vitamínů (hlavně C, vitamín A a B6), minerálů (draslík, vápník, hořčík, ...), vlákniny a antioxidantů.

Jablko díky vysokému obsahu vody a ovocných kyselin osvěží celé tělo. Vláknina, kterou jablka obsahují, je důležitá při trávení, kyselá jablka podporují činnost střev při zácpě, sladká pomáhají při průjmu. Působí preventivně proti rakovině tlustého střeva, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, upravují krevní tlak a hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Doporučují se při chřipce, nachlazení, horečce a kašli. Jsou skvělé na podporu funkce imunitního systému, nervové soustavy, pomáhají při chudokrevnosti, ledvinových nebo žlučníkových kamenech a zlepšují stav zubů a dásní.

Doporučuje se jablko vydrhnout horkou vodou, abychom povrch zbavili nečistot a pesticidů. Nejlepší je nakupovat od pěstitelů, kteří jablka neošetřují chemicky. Protože se mnoho cenných vitamínů a vlákniny nachází těsně pod slupkou, je lepší jablko neloupat. Při skladování jablek je důležitá správná teplota od dvou do čtyř stupňů a vlhkost kolem 80%. Aby vydržely ještě déle, zkuste nasušit křížaly, zavařte do sklenic nebo uvařte kompot. Z jablek se také připravuje jablečný mošt, smoothie nebo sladké dezerty, bábovky či koláče.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů