Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Omáčky
keyboard_arrow_right
rajčatový protlak

rajčatový protlak

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - rajčatový protlak
Energetická hodnota 114 kcal
= 476 kJ
Bílkoviny 2,45 g
Sacharidy 23,71 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 114 kcal
Bílkoviny 2,45 g
Sacharidy 23,71 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 2,6 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2,45 g
Sacharidy
23,71 g
Cukry
20 g
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0,17 g
Cholesterol
-
Vláknina
2,6 g
Sůl
0,35 g
Voda
71,95 g
Vápník
0,05 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
122,53 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Fluor Fluor
Hořčík Hořčík
Kobalt Kobalt
Molybden Molybden
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Jód Jód
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Železo Železo
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Únava Pomáhá při únavě
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce

Rajčatový protlak se vyrábí ze zralých rajčat, která jsou zbavená semínek a slupek. Rajčata se přepasírují, zredukuje se v nich obsah vody a zakonzervují se. Rajčatový protlak obsahuje minimum tuku a je tvořen hlavně sacharidy, které se tu vyskytují ve formě fruktózy a glukózy.

Rajčata pomáhají léčit zánět močových cest, čistí ledviny, zmírňují také bolestivé močení a nezhoubné zvětšení prostaty. Dále snižují cholesterol, preventivně působí proti infarktu, křečovým žilám a ateroskleróze. Rajčata také detoxikují tělo, zlepšují trávení, působí proti zácpě a posilují naši imunitu. Dále jsou skvělým antioxidantem a snižují rizoku vzniku a rozvoji rakoviny. Rajčata by neměli konzumovat osoby, které trpí dnou a artritidou, protože obsažené látky mohou podporovat usazování kyseliny močové v kloubech.

Rajčatový protlak má své významné místo v kuchyni, a to zejména při přípravě omáček a polévek. Používá se také do lasagní nebo chilli corn carne.

Nejhledanější v kategorii Omáčky

Název Energetická hodnota (kcal)
70 add_circle Zapsat
21 add_circle Zapsat
33 add_circle Zapsat
24 add_circle Zapsat
55 add_circle Zapsat
83 add_circle Zapsat
65 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů