menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
pstruh na másle

pstruh na másle

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 664 kJ
= 159 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 664 kJ
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
17 g
Sacharidy
0,1 g
Cukry
0 g
Tuky
6 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
0 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
850 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Pozitivní vliv na zdraví
Imunita Posiluje imunitu
Děti Vhodné zejména pro děti
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Geriatrie Vhodné pro starší osoby
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce

tato sladkovodní ryba obsahuje mnoho cenných bílkovin ale i důležité tuky ve formě omega-3 nenasycených mastných kyselin (neboli PUFA omega-3).

pravidelná konzumace rybího masa snižuje riziko srdečně-cévních onemocnění a posiluje imunitní systém (díky obsahu nenasycených mastných kyselin). Pstruh na másle je vhodným pokrmem pro zařazení do racionálního jídelníčku. Při redukční dietě volte adekvátní porci masa, vhodnou přílohu a šetřete množstvím másla. Podle nastavení vašeho režimu také zvažte konzumaci pstruží kůže. Sladkovodní ryby jsou lehce stravitelné, a proto je vhodné podávat je také malým dětem a seniorům. Pozor na kosti!

pstruhy vybírejte raději čerstvé, než mražené. Ideální je zajet si pro ně přímo do sádek, kde vám rybu mohou rovnou zabít, vykuchat, případně nafiletovat. Řadu lidí od konzumace ryb odrazují obavy ze škodlivých látek, které se do masa dostávají ze znečištěného prostředí a které se mohou v lidském těle hromadit a časem přivodit zdravotní problém. Nedůvěru vyvolávají hlavně tzv. těžké kovy, jako je rtuť, olovo, kadmium, arzen či chrom, ale i zbytky některých typů léčiv, ať už jde o chemické prostředky humánní medicíny (estrogeny, steroidní hormony) nebo o veterinární přípravky (malachitovou zeleň a jiná léčiva). V tomto ohledu je třeba vědět, že nezávadnost sladkovodních ryb, stejně jako všech jiných mas a potravin na českém trhu je ze zákona sledována kontrolními institucemi, které svá zjištění pravidelně zveřejňují. Zájemci si tak například na portálu Ministerstva zemědělství ČR mohou vyhledat informační bulletin Státní veterinární správy České republiky a dozvědět se z výsledků četných kontrol, zda byly překročeny povolené limity, popřípadě kde.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
524 17 0,01 6 add_circle Zapsat
420 23 0,1 1 add_circle Zapsat
900 25 7 12 add_circle Zapsat
885 20 0 13 0 add_circle Zapsat
461 25 0 0,8 add_circle Zapsat
670 21 2 8 0,6 add_circle Zapsat
493 24 0 2 add_circle Zapsat
670 21 2 8 0,6 add_circle Zapsat
460 24 0 1 add_circle Zapsat
470 20 0 4 add_circle Zapsat
1 392 22 18 19 0,75 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách