menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
pstruh syrový

pstruh syrový

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - pstruh syrový
Energetická hodnota 673 kJ
= 161 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 0 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 673 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 0 g
Tuky 10 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
10 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
70 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
71 g
Vápník
18 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
930 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Železo Železo
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Děti Vhodné zejména pro děti
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Geriatrie Vhodné pro starší osoby
Jiné

Pstruh je výborná sladkovodní ryba, která obsahuje mnoho cenných bílkovin, ale i důležité tuky ve formě omega-3 nenasycených mastných kyselin (neboli PUFA omega-3).

Pravidelná konzumace rybího masa snižuje riziko srdečně-cévních onemocnění a posiluje imunitní systém (díky obsahu nenasycených mastných kyselin). Pstruží maso je vhodné pro zařazení na racionální jídelníček, i jídelníček osob s redukční, šetřící či diabetickou dietou. Při redukční dietě volte adekvátní porci masa, vhodnou přílohu a šetřete množstvím přidaného tuku. Podle nastavení vašeho režimu také zvažte konzumaci pstruží kůže, která obsahuje tuku nejvíce. Sladkovodní ryby jsou lehce stravitelné, a proto je vhodné podávat je také malým dětem a seniorům. Pozor na kosti!

Pstruhy vybírejte raději čerstvé, než mražené. Ideální je zajet si pro ně přímo do sádek, kde vám rybu mohou rovnou zabít, vykuchat, případně nafiletovat. Pstruh výborně chutná jak pečený v solné krustě, tak i grilovaný.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ)
420 add_circle Zapsat
885 add_circle Zapsat
1 094 add_circle Zapsat
853 add_circle Zapsat
809 add_circle Zapsat
291 add_circle Zapsat
310 add_circle Zapsat
727 add_circle Zapsat
393 add_circle Zapsat
482 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách