menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Nápoje
keyboard_arrow_right
Nápoje alkoholické
keyboard_arrow_right
Polosladké červené víno

Polosladké červené víno

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 314 kJ
= 75 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 314 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
1 g
Cukry
1 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
0 mg
Alkohol
0,12 g
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Sodík Sodík
Železo Železo
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Únava Pomáhá při únavě
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Trávení Podporuje trávení
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Obsah potraviny

Polosladké červené víno obsahuje od 12 až 45 gramů cukru na litr. Vyrábí se nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů. Hlavní složkou vína je voda, dále ethanol, glukóza, fruktóza a enzymy. V červeném vínu se nachází více tříslovin a resveratrolu než ve víně bílém. Nejvíce jsou obsaženy vitamíny skupiny B. Vitamín C se nechází jen v malém množství a z minerálů zde najdeme například draslík, křemík, hořčík, vápník a jiné.

Vliv na zdraví

Resveratrol je důležitý v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky. Mírné pití vína reguluje krevní tlak i hladinu cholesterolu v krvi. Díky obsahu antioxidantů má i protirakovinové účinky. Víno vyplavuje z těla toxické látky a odvodňuje ho, zmírňuje záněty ledvin či močového měchýře. Je doporučováno pro zachování štíhlé linie, má protizánětlivé účinky a zlepšuje trávení. Křemík zpevňuje pokožku, posiluje vlasy a nehty, draslík vyrovná případný výkyv soli v těle. Fruktóza obsažená ve vinné révě mírně zvedá hladinu cukru v krvi, tím pomáhá při únavě, nervozitě a depresích a vitamín C poslouží pro imunitní systém. Při nadměrném pití vína hrozí jaterní cirhóza, poškození srdce a další zdravotní problémy i závislost na alkoholu.

Praktické rady

Polosladké víno je vhodné především k dezertům, k tučnějším sýrům, pokrmům ze zvěřiny nebo kořeněného masa.

Nejhledanější v kategorii Nápoje alkoholické

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
305 0 0,01 0 0 add_circle Zapsat
290 0 0 0 0 add_circle Zapsat
178 0 0,05 0 0 add_circle Zapsat
175 0 0,04 0 add_circle Zapsat
155 0 0,02 add_circle Zapsat
314 0 0 0 0 add_circle Zapsat
198 0 0,04 0 add_circle Zapsat
286 0 0,07 0,01 add_circle Zapsat
293 0 0,03 0 add_circle Zapsat
176 0 0,05 0 add_circle Zapsat
880 0 0 0 0 add_circle Zapsat
314 0 0,04 0 0 add_circle Zapsat
75 0 0,05 0 add_circle Zapsat
200 add_circle Zapsat
1 122 0 0,59 0 0,1 add_circle Zapsat
1 100 0 0 0 0 add_circle Zapsat
938 add_circle Zapsat
70 0 0,04 0 add_circle Zapsat
176 0 0 0 add_circle Zapsat
316 0 0,06 0 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách