Podmáslový chléb se peče z pšeničné a žitné mouky, soli, vody, podmáslí a dalších složek. Je typický měkkou střídkou s příchutí podmáslí a křupavou kůrkou.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pečivo a pomazánky keyboard_arrow_right
Pečivo slané keyboard_arrow_right
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 276 kcal
= 1 157 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 50 g
Tuky 2 g
Vláknina 10 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 276 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 50 g
Tuky 2 g
Vláknina 10 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 50 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | 10 g |
Sůl | 1 g |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 500 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Chléb a pečivo jsou především zdrojem sacharidů. Podmáslí v chlebu navyšuje podíl bílkovin a zvyšuje nutriční hodnotu. Vždy je lepší vybírat pečivo celozrnné nebo grahamové, poněvadž obsahuje více vlákniny a živin. Další jeho výhodou je, že nás mnohem lépe a na déle zasytí.
Podmáslový chléb se hodí jak pro přípravu snídaně, tak i večeře. Chléb a pečivo je potřeba doplnit kvalitní bílkovinou (libová šunka, méně tučný sýr, tuňák, rybičky nebo losos ve vlastní šťávě, ...) a zdrojem vitamínů (čerstvá zelenina, zeleninový salát, ...). Další zdroj bílkovin jsou různé domácí pomazánky, zkuste třeba tvarůžkovou s cibulí, avokádovou s vejcem, tuňákovou, rybičkovou nebo tvarohovou.
Nejhledanější v kategorii Pečivo slané
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
234 | | |
236 | | |
203 | | |
210 | | |
248 | | |
235 | | |
242 | | |
263 | | |
253 | | |
246 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů