Paštika játrová domácí se připravuje z kuřecích, vepřových i kachních jater. Na domácí játrovou paštiku existuje řada receptů. Obsah potraviny závisí na kvalitě a poměru jednotlivých ingrediencí a na pracovním postupu přípravy pokrmu.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Pokrmy keyboard_arrow_right
Hotová jídla keyboard_arrow_right
paštika játrová domácí
paštika játrová domácí
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 200 kcal
= 837 kJ
Bílkoviny 12,5 g
Sacharidy 1,37 g
Tuky 16,05 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 200 kcal
Bílkoviny 12,5 g
Sacharidy 1,37 g
Tuky 16,05 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny | 12,5 g |
Sacharidy | 1,37 g |
Cukry | - |
Tuky | 16,05 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1,2 g |
Trans mastné kyseliny | 2,6 g |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | 91,95 mg |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 625 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Negativní vliv na zdraví
Geriatrie Nevhodné pro starší osoby
Hypertenze Může způsobovat zvýšení krevního tlaku
Děti Nevhodné pro děti
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Výhodou domácí paštiky je to, že zpravidla neobsahuje žádné přídatné chemické látky. Přesto lze obecně říct, že je to potravina, která má vysoký obsah nevhodných tuků. Paštiky také většinou obsahují mnoho soli a výrazné koření, se kterým si každý organismus nemusí poradit. Paštiky se nehodí zejména pro dietu redukční, šetřící, šetřící neslanou, dále pro dietu s omezením tuku a diabetickou. Vyhnout by se jí měli také jedinci s vysokým cholesterolem.
Obecně platí, že drůbeží paštika je o něco zdravější než ta vepřová. Patříte-li mezi milovníky paštik, pak můžete zkusit vytvořit kachní paštičku v křupavé krustičce. Místo paštiky připravte raději masovou pomazánku z libové zbylé pečeně, bude obsahovat méně tuku a bude zdravější.
Nejhledanější v kategorii Hotová jídla
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
436 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů