Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Hotová jídla
keyboard_arrow_right
paštika játrová domácí

paštika játrová domácí

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - paštika játrová domácí
Energetická hodnota 200 kcal
= 837 kJ
Bílkoviny 12,5 g
Sacharidy 1,37 g
Tuky 16,05 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 200 kcal
Bílkoviny 12,5 g
Sacharidy 1,37 g
Tuky 16,05 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
12,5 g
Sacharidy
1,37 g
Cukry
-
Tuky
16,05 g
Nasycené mastné kyseliny
1,2 g
Trans mastné kyseliny
2,6 g
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
91,95 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
625 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Negativní vliv na zdraví
Geriatrie Nevhodné pro starší osoby
Hypertenze Může způsobovat zvýšení krevního tlaku
Děti Nevhodné pro děti
Ledviny Konzumace nadměrného množství poškozuje ledviny
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Paštika játrová domácí se připravuje z kuřecích, vepřových i kachních jater. Na domácí játrovou paštiku existuje řada receptů. Obsah potraviny závisí na kvalitě a poměru jednotlivých ingrediencí a na pracovním postupu přípravy pokrmu.

Výhodou domácí paštiky je to, že zpravidla neobsahuje žádné přídatné chemické látky. Přesto lze obecně říct, že je to potravina, která má vysoký obsah nevhodných tuků. Paštiky také většinou obsahují mnoho soli a výrazné koření, se kterým si každý organismus nemusí poradit. Paštiky se nehodí zejména pro dietu redukční, šetřící, šetřící neslanou, dále pro dietu s omezením tuku a diabetickou. Vyhnout by se jí měli také jedinci s vysokým cholesterolem.

Obecně platí, že drůbeží paštika je o něco zdravější než ta vepřová. Patříte-li mezi milovníky paštik, pak můžete zkusit vytvořit kachní paštičku v křupavé krustičce. Místo paštiky připravte raději masovou pomazánku z libové zbylé pečeně, bude obsahovat méně tuku a bude zdravější.

Nejhledanější v kategorii Hotová jídla

Název Energetická hodnota (kcal)
436 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů