menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Uzeniny a paštiky
keyboard_arrow_right
paštika játrová

paštika játrová

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - paštika játrová
Energetická hodnota 1 304 kJ
= 312 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 304 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 1 g
Tuky 26 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
26 g
Nasycené mastné kyseliny
10 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
12 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
2 g
Voda
57 g
Vápník
20 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
956 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Obsahuje minerální látky
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu

Paštika játrová se vyrábí z jater (kuřecí, krůtí, kachní, vepřová, ...), sádla nebo jiného tuku, cibule a vody. Dochucuje se solí a kořením, často se používá majoránka, kmín, pepř, česnek, chilli nebo mletá paprika. Někdy se přidává i smetana, mléko, brandy nebo koňak. Obsah potraviny se velmi různí, a to jak u jednotlivých průmyslových výrobků, tak i u paštik domácích, na které má každá hospodyňka svůj osvědčený recept.

Obecně lze říci, že paštika je bohatým zdrojem pro zdraví nevhodných tuků (obsahuje různé kusy ořezu, kůži, sádlo, ...). Průmyslově zpracované paštiky navíc často obsahují velké množství pro tělo nevhodných látek (konzervanty, stabilizátory, barviva, zvýrazňovače chuti a vůně, ...). Pokud dodržujete aktivní životní styl a nemáte problémy s hmotností, můžete si občas dopřát domácí paštiku bez zbytečné chemie, ale průmyslově vyrobené paštiky nelze doporučit ani vám. Při redukční dietě na konzumaci játrové paštiky raději zapomeňte. Jestliže trpíte dnou, paštiku si také odpusťte. Játra jsou zdrojem většího množství purinů, ze kterých vzniká kyselina močová, jež je příčinou problému.

Jestliže si paštiku nedokážete odepřít, připravte si vlastní domácí (kachní paštička v křupavé krustičce), k jejíž výrobě použijete kvalitní suroviny. Druhou možností je volba výrobku v bio kvalitě. Při redukční dietě lze paštiku nahradit masovou pomazánkou, ve které vám jako základ poslouží libové maso.

Nejhledanější v kategorii Uzeniny a paštiky

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
886 10 3 18 add_circle Zapsat
942 11 4 18 0 add_circle Zapsat
1 064 12 4 22 add_circle Zapsat
1 227 16 1 25 add_circle Zapsat
1 017 10 0,9 22 add_circle Zapsat
494 19 0,5 4 0 add_circle Zapsat
452 19 0,8 3 add_circle Zapsat
386 19 0,5 1 add_circle Zapsat
751 16 0,78 12 add_circle Zapsat
1 686 11 0,08 40 add_circle Zapsat
1 519 16 0,92 33 add_circle Zapsat
2 232 38 1 40 0 add_circle Zapsat
425 22 1 1 0,5 add_circle Zapsat
851 18 0,1 15 add_circle Zapsat
1 828 19 2 40 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách