menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
paprika zelená

paprika zelená

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 110 kJ
= 26 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,39 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 110 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,39 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Cukry
4 g
Tuky
0,39 g
Nasycené mastné kyseliny
0,07 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,18 g
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
91 g
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
56 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Zinek Zinek
Železo Železo
Vláknina Vláknina
Molybden Molybden
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Pektin Pektin
Sodík Sodík
Jód Jód
Hořčík Hořčík
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Těhotenství Vhodná potravina pro těhotné a kojící ženy
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Trávení Podporuje trávení
Zuby Působí kladně na zuby
Negativní vliv na zdraví
Zažívání Může způsobit zažívací potíže
Obsah potraviny

Zelená paprika je z velké části tvořena vodou, najdeme zde nejvíce sacharidů. Bílkoviny a tuku jsou zastoupeny méně. Obsahuje vlákninu, mastné kyseliny, vitamíny B (hlavně B9), C a E a minerály, jako vápník, draslík, železo a hořčík .

Vliv na zdraví

Konzumace zelené papriky je prospěšná pro těhotné ženy, kyselina listová působí pozitivně na vývoj plodu. Pozitivně působí i na krvetvorbu a ovlivňuje psychiku. Vitamín E pomáhá proti stárnutí a zabraňuje vzniku rakoviny. Paprika chrání zuby a dásně, podporuje trávení, dobrý zrak, imunitu organismu a snižuje riziko výskytu srdečních nemocí.

Praktické rady

Zelené papriky jsou vhodné nejen na studenou kuchyni, ale třeba i na naplnění. Jako nádivka určitě zachutná mleté maso (vegetariáni mohou použít „maso“ sójové, Robi apod.), které můžeme smíchat s rýží a vhodným kořením. Poté se papriky upečou v troubě na oleji a mohou se servírovat s bramborem či kaší. Pokud k nim přiděláte rajskou omáčku, hodí se spíše s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Zelená paprika je paprika sklízená nezralá a může se později mírně zabarvit do červena. Nikdy však již nebude rovnoměrně červená, jako paprika plně zralá.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
118 0,01 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0,03 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
85 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
90 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
100 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
120 0,01 0,05 0,01 0,04 add_circle Zapsat
110 0,01 0,05 0 0,02 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
532 0,06 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
120 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách