menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
paprika bílá

paprika bílá

Množství x {{unitOption.title}} kus
paprika bílá
Energetická hodnota 90 kJ
= 21 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 90 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,2 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
3 g
Cukry
2 g
Tuky
0,2 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
50 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Cholin Cholin
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Měď Měď
Selen Selen
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Imunita Posiluje imunitu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Trávení Podporuje trávení

Paprika bílá je tvořena vodou a vlákninou. V této odrůdě paprik není kapsaicin, a tak nejsou pálivé. Bílé kapie obsahují cenné antioxidanty, vitamín C a kyselinu p-kumarovou.

Kyselina p-kumarová nám pomůže při nachlazení i chřipce, umí totiž snižovat horečku. Jejím dalším účinkem je, že přispívá k pocení, a tak pomáhá s uvolňováním nežádoucích toxinů i tuků. Vitamín C podporuje správnou tvorbu hormonů, snižuje hladinu cholesterolu a celkově přispívá k odolnosti našeho organismu. Vláknina pozitivně ovlivňuje fungování trávícího traktu.

Díky své jemné chuti, jsou bílé papriky výborné jak čerstvé, tak i tepelně upravené. Použít je tedy můžete do různých salátů, jako ozdobu jednohubky i chlebíčky, nebo je použít jako součást zeleninové oblohy k jiným jídlům. Skvěle také chutnají grilované a v různých kombinacích s masem nebo sýrem. Zkuste si s námi připravit skvělé zapečené papriky s ricottou a olivami nebo s rajčaty a tvarůžky.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
90 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
82 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
268 0,02 0,04 0,05 add_circle Zapsat
61 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
393 0,01 0,17 0,03 0,02 add_circle Zapsat
42 0,01 0 0 add_circle Zapsat
120 0,01 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
80 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
352 0,03 0,06 0,05 0 add_circle Zapsat
370 0,02 0,13 0,03 0,03 add_circle Zapsat
147 0,01 0,08 0 0,01 add_circle Zapsat
360 0,02 0,2 0 0,03 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách