menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pochoutky
keyboard_arrow_right
Ořechy a semena
keyboard_arrow_right
ořechy burské

ořechy burské

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 835 kJ
= 438 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 17 g
Tuky 32 g
Vláknina 11 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 835 kJ
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 17 g
Tuky 32 g
Vláknina 11 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
25 g
Sacharidy
17 g
Cukry
-
Tuky
32 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
11 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 250 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Negativní vliv na zdraví
Alergie Může způsobovat alergické reakce

burské oříšky se vyznačují vysokým obsahem tuku (asi 45 – 50 %) a poměrně značným množstvím proteinů (asi 25 – 30 %). Z dalších významných látek najdeme v arašídech například vitamíny skupiny B, hořčík, vápník, zinek, fosfor, či látku resveratrol.

arašídy jsou pro mnoho lidí alergenem. Příznaky alergie na burské oříšky se neliší od jiných potravinových alergií, a to včetně nejrizikovějšího projevu – anafylaktického šoku. Nejznámějšími alergeny obsaženými v burských oříšcích jsou Vicilin a Konglutinin. Antioxidanty obsažené v této dobrotě (např. látka resveratrol) chrání buňky, tkáně a orgány a zpomalují jejich stárnutí. Arašídy působí příznivě na nervovou soustavu, zpomalují proces degenerace mozku, napomáhají předcházet diabetu, mají pozitivní vliv na léčbu kožních chorob a omezují vznik kardiovaskulárních onemocnění.

arašídy jsou energeticky bohatá pochutina. Pokud tedy držíte redukční dietu, dopřejte si pouze menší množství těchto skořápkových plodů. Arašídy můžete konzumovat jako pochoutku nebo je přidávat do různých jídel. Uplatní se v pomazánkách, salátech, masových specialitách, ale i při pečení.

Nejhledanější v kategorii Ořechy a semena

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
2 534 26 9 54 6 add_circle Zapsat
2 894 16 18 63 6 add_circle Zapsat
2 072 21 20 31 25 add_circle Zapsat
2 666 20 7 53 12 add_circle Zapsat
2 443 17 26 46 2 add_circle Zapsat
2 475 19 28 45 11 add_circle Zapsat
2 726 7 7 61 16 add_circle Zapsat
2 860 15 8 62 9 add_circle Zapsat
2 200 20 8 42 20 add_circle Zapsat
3 063 9 14 71 10 add_circle Zapsat
2 407 21 8 49 12 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách