menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
okurky nakládané

okurky nakládané

Množství x {{unitOption.title}} kus
okurky nakládané
Energetická hodnota 58 kJ
= 14 kcal
Bílkoviny 0,64 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,1 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 58 kJ
Bílkoviny 0,64 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,1 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
0,64 g
Sacharidy
3 g
Cukry
-
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
2 g
Voda
95 g
Vápník
22 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
32 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Molybden Molybden
Fluor Fluor
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Mangan Mangan
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Trávení Podporuje trávení
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže

Okurky jsou naložené v nálevu obsahující vodu, ocet, cukr, cibuli, sůl a hořčičné semeno. Samotné nakládané okurky mají nízkou energetickou hodnotu, protože obsahují 96% vody. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Obsahují malé množství proteinů, sacharidů a tuků.

Okurka podporuje vylučování moči, snižuje ukládání kyseliny močové v těle. Využívá se na srdeční a ledvinové problémy, pomáhá při otocích a léčbě ledvinových nebo žlučových kamenů. Díky obsahu vlákniny je i mírně projímavá. Okurka se podílí i na udržování krevního tlaku, slouží jako prevence proti rakovině a působí hojivě na pokožku. Okurky jsou hůře stravitelné, proto nejsou vhodné pro šetřicí diety. Lák z okurek je podle babských rad dobrým lékem na kocovinu.

Nakládané okurky se nejlépe se hodí jako doplněk nebo příloha k jídlu. Aby se kyselost okurek zjemnila, je dobré je před použitím lehce orestovat na másle. Do salátu je lepší je nakrájet na velké kostky a do omáček nastrouhat nahrubo. Do omáček se dá použít i kvalitní lák, třeba do klasické znojemské omáčky.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
119 0 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
80 0,01 0,02 0 add_circle Zapsat
119 0 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
499 0,04 0,22 0,01 add_circle Zapsat
142 0,02 0,04 0,01 0,03 add_circle Zapsat
81 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
225 0,02 0,1 0 0,03 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
123 0 0,07 0 add_circle Zapsat
121 0 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
675 0,03 0,07 0,12 0,08 add_circle Zapsat
84 0 0,05 0 0,01 add_circle Zapsat
249 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
67 0,01 0,03 0 add_circle Zapsat
398 0,05 0,17 0 add_circle Zapsat
100 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
389 0,03 0,12 0,01 0,03 add_circle Zapsat
720 0,02 0,05 0,16 add_circle Zapsat
957 0,02 0,04 0,23 add_circle Zapsat
302 0,05 0,09 0 0,05 add_circle Zapsat
270 0,03 0,08 0,01 0,04 add_circle Zapsat
674 0,03 0,07 0,12 add_circle Zapsat
O kaloriích nevážně: Mohou celiaci pít pivo?
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Získejte speciální talíř, jenž byl vyroben pro aplikaci www.kaloricketabulky.cz
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách