menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Mléko
keyboard_arrow_right
nízkotučné mléko 0,5 % tuku

nízkotučné mléko 0,5 % tuku

Množství x {{unitOption.title}} kus
nízkotučné mléko 0,5 % tuku
Energetická hodnota 143 kJ
= 34 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,06 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 143 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,06 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
5 g
Tuky
0,06 g
Nasycené mastné kyseliny
0,04 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,02 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
3 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
91 g
Vápník
113 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
169 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Zinek Zinek
Železo Železo
Sodík Sodík
Jód Jód
Kobalt Kobalt
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Selen Selen
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Svaly Posiluje svaly
Zuby Působí kladně na zuby
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Krev Má pozitivní vliv na krev

nízkotučné mléko je zdrojem důležitého vápníku. Z hlavních živin v něm najdeme o něco více sacharidů než bílkovin a následuje zanedbatelné množství tuku.

vápník, jehož zdrojem je i mléko, je základní součástí lidského těla. Nachází se v kostech, zubech, svalech, krvi a dalších tělesných tkáních. Pro lidskou stravu je tak vápník velmi podstatný. Jeho přísun je důležitý především u dětí (vývoj) a u těhotných žen. Také je nutno říci, že pokud se má v těle vápník zabudovat, je zároveň žádoucí dostatek vitamínu D. Při dlouhodobém deficitu vápníku (vit. D) v potravě, je větší riziko vyplavování vápníku z kostí a vzniku osteoporózy (týká se zejména starších osob, kterým se pak kosti lehce zlomí-např. i při prudkém zakašlání). Nízkotučné mléko je lépe stravitelné než tučnější varianty. Asi 20 % obyvatel ČR trpí neschopností strávit mléčný cukr (tzv. intolerancí laktózy). Ta je dána nedostatkem enzymu laktázy. Stravitelnější jsou kysané druhy mléka v podobě jogurtu, acidofilního mléka či kefíru. Vhodnou volbou pro tyto jedince může být i podmáslí.

při výběru mléka volte raději produkt čerstvý, než trvanlivý. Takové mléko, si díky šetrnějšímu zpracování, zachovává více výživných látek.

Nejhledanější v kategorii Mléko

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
198 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
267 0,03 0,05 0,04 add_circle Zapsat
196 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
165 0,03 0,04 0,01 add_circle Zapsat
93 0 0,02 0,01 0 add_circle Zapsat
266 0,03 0,05 0,04 0 add_circle Zapsat
197 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
167 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
190 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
176 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
265 0,03 0,1 0,01 0 add_circle Zapsat
266 0,03 0,05 0,04 add_circle Zapsat
188 0,03 0,05 0,01 0 add_circle Zapsat
153 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
192 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
1 126 0,04 0,49 0,06 add_circle Zapsat
266 0,03 0,05 0,04 add_circle Zapsat
174 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
153 0,03 0,04 0,01 0 add_circle Zapsat
1 340 0,02 0,03 0,33 0 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách