Mrkvová polévka je typická svou krásnou oranžovou barvou. Na mrkvovou polévku má každá hospodyňka svůj osvědčený recept. Základními ingrediencemi pro přípravu mrkvové polévky je mrkev a voda. Na základ se nejčastěji používá tuk a cibulka, dále sem patří koření (dle zvyklosti) a často také smetana, či jiné ingredience.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
mrkvová polévka
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 119 kcal
= 498 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 13 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 13 g
Tuky 7 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 13 g |
Cukry | - |
Tuky | 7 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 50 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Mrkvová polévka určitě patří na racionální jídelníček, poněvadž je mrkev opravdu velmi zdravá zelenina. Pomáhá například při potížích s šeroslepostí, močovými kameny nebo revmatickými záněty kloubů. V lidovém léčitelství se mrkev používala jako močopudný a projímavý prostředek.
Pokud držíte redukční dietu, nahraďte smetanu jogurtem. Jestliže jste koupili mrkev s natí, nevyhazujte ji, ale zpracujte podobně, jako petrželku či jiné bylinky. Lze z ní vytvořit například skvělé pesto, které se pak výborně hodí do těstovin.
Nejhledanější v kategorii Polévky
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
30 | | |
180 | | |
43 | | |
64 | | |
113 | | |
40 | | |
51 | | |
33 | | |
338 | | |
30 | |
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů