menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
Mozzarella sýr

Mozzarella sýr

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Mozzarella sýr
Energetická hodnota 1 176 kJ
= 281 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 22 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 176 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 22 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
2 g
Cukry
2 g
Tuky
22 g
Nasycené mastné kyseliny
13 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6 g
Polynenasycené
0,77 g
Cholesterol
0,08 mg
Vláknina
-
Sůl
0,5 g
Voda
54 g
Vápník
437 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
971 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Cholin Cholin
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Měď Měď
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Játra Působí kladně na stav jater

Mozzarella sýr se vyrábí z točeného tvarohu. Pravá a originální mozzarella pochází z Itálie, kde se vyrábí z bůvolího mléka. Tento sýr je zdrojem kvalitních bílkovin a její energetická hodnota není vysoká. Dále mozzarella obsahuje i hodně vody vody a vápníku.

Tento sýr je zdrojem vápníku, který pomáhá předcházet vzniku zubního kazu a snižuje i riziko osteoporózy. Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra i pro osoby s vyšším krevním tlakem, a to díky nízkému obsahu soli a sodíku. Bílkoviny podporují růst svalů a jejich správné fungování.

Mozzarella má jemnou lahodnou chuť, a tak je skvělá na zapékání těstovin, brambor, zeleniny nebo polenty. Také se často přidává na pizzu nebo je s ní možné plnit zeleninu (papriku, dýni, lilek, ...) nebo maso. Výborně chutná také v různých zeleninových a luštěninových salátech. Tento sýr nemá rád prudké střídaní teplot a není dobré ho konzumovat studený (přímo z lednice). Před použitím tedy mozzarellu vyndejte z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli vyndat, ponořte ji zhruba na pět minut (i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů. Ideální je uchovávat ji v nálevu, zůstane tak čerstvá až 4 dny, poté postupně ztrácí své aroma i konzistenci.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ)
1 102 add_circle Zapsat
541 add_circle Zapsat
1 101 add_circle Zapsat
455 add_circle Zapsat
497 add_circle Zapsat
1 446 add_circle Zapsat
1 530 add_circle Zapsat
syr
2 842 add_circle Zapsat
1 404 add_circle Zapsat
967 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách