menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
mozzarella light Goldsteig

mozzarella light Goldsteig

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - mozzarella light Goldsteig
Energetická hodnota 689 kJ
= 165 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 2 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 689 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 2 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
2 g
Cukry
2 g
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
6 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,5 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 025 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Cholin Cholin
Obsahuje minerální látky
Selen Selen
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Zuby Působí kladně na zuby
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Játra Působí kladně na stav jater

Mozzarella je sýr z točeného tvarohu, originál pochází z bůvolího mléka. Je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Mozzarella light má navíc o 10g tuku méně než klasická. Její energetický obsah není vysoký, obsahuje velké množství vody a vápníku. Fosforu, soli a sodíku je zde velmi málo.

Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Díky nízkému obsahu soli a sodíku se pak hodí i pro dietu při vyšším krevním tlaku. Obsažené bílkoviny podporují růst svalů. Konzumace mozzarely také zvyšuje odolnost proti zubnímu kazu a snižuje riziko osteoporózy.

Využít ji můžeme do studené i teplé kuchyně. Hodí se k těstovinám na pizzu nebo je pomocí ní plněno různé maso. Uplatnění najde i v salátech. Neměla by být vystavená tepelným šokům a neměla by se podávat studená. V nálevu vydrží čerstvá asi 3–4 dny, postupně ztrácí své aroma i konzistenci. Vyndejte ji z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli vyndat, ponořte ji zhruba na pět minut ( i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 382 25 0,1 25 0 add_circle Zapsat
455 11 3 6 add_circle Zapsat
1 101 27 0,5 17 0 add_circle Zapsat
541 28 3 0,5 0 add_circle Zapsat
1 376 18 2 28 add_circle Zapsat
976 11 1 20 add_circle Zapsat
1 629 33 3 29 0 add_circle Zapsat
1 449 26 1 26 add_circle Zapsat
410 12 3 4 add_circle Zapsat
541 28 3 0,4 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách