menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Mléčné výrobky a vejce
keyboard_arrow_right
Sýry měkké a tvrdé
keyboard_arrow_right
Mozzarella sýr

Mozzarella sýr

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - Mozzarella sýr
Energetická hodnota 1 176 kJ
= 281 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 22 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 176 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 2 g
Tuky 22 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
22 g
Nasycené mastné kyseliny
13 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
6 g
Polynenasycené
0,76 g
Cholesterol
0,08 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
54 g
Vápník
0,52 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
971 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Cholin Cholin
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Měď Měď
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Játra Působí kladně na stav jater

Mozzarella sýr se vyrábí z točeného tvarohu, jeho originál pochází z bůvolího mléka. Mozzarella je bohatá na velké množství kvalitních bílkovin. Její energetický obsah není vysoký, obsahuje velké množství vody a vápníku. Fosforu, soli a sodíku je zde velmi málo.

Mozzarella je vhodná pro dietu šetřící ledviny a játra. Díky nízkému obsahu soli a sodíku se pak hodí i pro dietu při vyšším krevním tlaku. Obsažené bílkoviny podporují růst svalů. Konzumace mozzarelly také zvyšuje odolnost proti zubnímu kazu a snižuje riziko osteoporózy.

Využít ji můžeme do studené i teplé kuchyně. Hodí se k těstovinám na pizzu nebo je pomocí ní plněno nebo zapékáno různé maso i zelenina. Své uplatnění najde i v salátech. Mozzarella by neměla být vystavená tepelným šokům a neměla by se podávat studená. Vyndejte ji z lednice několik hodin předem. Pokud jste ji předem zapomněli vyndat, ponořte ji zhruba na pět minut (i s nálevem) do vody o teplotě 35 stupňů. Tento sýr v nálevu vydrží čerstvý asi 3 až 4 dny, postupně ztrácí své aroma i konzistenci.

Nejhledanější v kategorii Sýry měkké a tvrdé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 382 25 0,1 25 0 add_circle Zapsat
455 11 3 6 add_circle Zapsat
1 101 27 0,5 17 0 add_circle Zapsat
989 17 2 18 add_circle Zapsat
541 28 3 0,5 0 add_circle Zapsat
1 376 18 2 28 add_circle Zapsat
690 19 2 9 add_circle Zapsat
497 11 3 7 add_circle Zapsat
1 324 23 1 25 add_circle Zapsat
1 596 21 1 32 add_circle Zapsat
1 097 29 0,1 16 add_circle Zapsat
1 000 21 0,8 17 add_circle Zapsat
385 12 2 4 add_circle Zapsat
385 12 2 4 add_circle Zapsat
529 30 0,1 0,5 add_circle Zapsat
1 524 25 2 29 0 add_circle Zapsat
976 15 3 18 add_circle Zapsat
1 260 31 2 19 add_circle Zapsat
1 460 26 0,01 28 0 add_circle Zapsat
1 138 23 2 19 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách