menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
med lesní

med lesní

Množství x {{unitOption.title}} kus
med lesní
Energetická hodnota 1 374 kJ
= 328 kcal
Bílkoviny 0,3 g
Sacharidy 82 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 374 kJ
Bílkoviny 0,3 g
Sacharidy 82 g
Tuky 0 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,3 g
Sacharidy
82 g
Cukry
82 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
15 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Pozitivní vliv na zdraví
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Spánek Vhodná potravina pro lepší spánek
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Kašel Pomáhá při kašli
Trávení Podporuje trávení

Lesní med je hustá, sladká, tmavě zbarvená a lepivá kapalina. Je vytvářen především včelami (někdy i jiným hmyzem), konkrétně jejich sběrem a zahušťováním sladkých šťáv – především nektarů z květů a výměšků hmyzu (tzv. medovice). Lesní med obsahuje, v porovnání s květovými medy, více fruktózy, dextrinů (sacharid), a hlavně vyšší množství minerálních látek, vitamínů a stopových prvků.

Med lze použít jako prevenci proti angíně či kašli, působí na vysoký krevní tlak, je vhodný při nespavosti a nervových potížích. Uplatní se také při problémech s pálením žáhy či zácpou. Med pomáhá i s hojením ran – používá se na popáleniny, špatně se hojící rány, omrzliny nebo na suché rty.

Pokud vám med zkrystalizuje, můžete ho buď rozehřát nebo napastovat. Teplota vyšší než 50 °C však z medu udělá pouhé sladidlo, dojde totiž ke zničení zdraví prospěšných enzymů a jiných cenných látek. Lesní med osladí a výborně ochutí brownies i perníčky.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 394 0 0,82 0 add_circle Zapsat
1 336 0 0,8 0 add_circle Zapsat
1 394 0 0,82 0 add_circle Zapsat
1 394 0 0,82 0 add_circle Zapsat
3 389 0 0 0,92 0 add_circle Zapsat
1 680 0 1 0 0 add_circle Zapsat
650 0 0,05 0 0,71 add_circle Zapsat
978 0,04 0,28 0,02 0,53 add_circle Zapsat
418 0,06 0,07 0,05 0,01 add_circle Zapsat
1 676 0,01 0,08 0,41 0 add_circle Zapsat
460 0,02 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
1 302 0,22 0,12 0,12 0,3 add_circle Zapsat
1 682 0,99 add_circle Zapsat
1 675 0 1 0 0 add_circle Zapsat
3 036 0,01 0,04 0,78 add_circle Zapsat
389 0,02 0,19 0 add_circle Zapsat
1 160 0,03 0,08 0,26 add_circle Zapsat
242 0,01 0,03 0,05 0,01 add_circle Zapsat
535 0,01 0,3 0 0,02 add_circle Zapsat
1 420 0 0,7 0 add_circle Zapsat
125 0 0,07 add_circle Zapsat
616 0,07 0,08 0,09 add_circle Zapsat
475 0,02 0,25 0 0,02 add_circle Zapsat
Tři chlapi v kuchyni aneb jednoduché recepty do náročných dnů
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách