menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
majonéza

majonéza

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - majonéza
Energetická hodnota 2 758 kJ
= 659 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 71 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 2 758 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 3 g
Tuky 71 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
3 g
Cukry
2 g
Tuky
71 g
Nasycené mastné kyseliny
5 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
1 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
85 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Negativní vliv na zdraví
Alergie Může způsobovat alergické reakce
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Jiné
PKU potraviny se známým obsahem PHE

Základem průmyslově vyráběné majonézy je rostlinný olej, voda a vaječné žloutky. Do základu se přidávají další ingredience jako ocet, cukr, hořčice, sůl, koření a aroma. Majonéza také často také některé přídatné látky (stabilizátory, emulgátory, zahušťovadla, barviva, ...).

Majonéza je pochutina, která obsahuje velké množství tuku a většinou i nežádoucích přídatných látek. Nadbytek tuku ve stravě může snadno vést k ukládání tuku, a tak ke vzniku nadváhy a obezity, a následnému rozvoji přidružených onemocnění. Přídatné látky nejsou vhodné zejména pro citlivé osoby a alergiky.

Vyrobte si majonézu doma – nebude obsahovat zbytečné přídatné látky. Držíte-li redukční dietu, pak je žádoucí majonézu zcela vypustit z jídelníčku. Nahradit ji můžete různými typy odlehčených dipů z jogurtu nebo z tvarohu).

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kJ)
3 098 add_circle Zapsat
3 273 add_circle Zapsat
2 833 add_circle Zapsat
589 add_circle Zapsat
2 881 add_circle Zapsat
1 394 add_circle Zapsat
1 680 add_circle Zapsat
650 add_circle Zapsat
978 add_circle Zapsat
1 676 add_circle Zapsat
951 add_circle Zapsat
115 add_circle Zapsat
1 636 add_circle Zapsat
555 add_circle Zapsat
340 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách