menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
loupaná krájená rajčata v rajčatové šťávě

loupaná krájená rajčata v rajčatové šťávě

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - loupaná krájená rajčata v rajčatové šťávě
Energetická hodnota 100 kJ
= 24 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 0,8 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 100 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 3 g
Tuky 0,5 g
Vláknina 0,8 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
3 g
Cukry
3 g
Tuky
0,5 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
0,8 g
Sůl
0,2 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
65 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)

kvalitní loupaná krájená rajčata v rajčatové šťávě obsahují pouze rajčata a šťávu z nich. Do některých výrobků se přidávají další ingredience (např. kyselina citrónová, regulátory kyselosti, olej, cukr, sůl, cibule aj.). Rajčata mají jen nízký obsah sušiny kolem 6 - 7 %. Obsah bílkovin a tuků je nízký, podobně jako v mnoha dalších druzích zeleniny. Rozhodující složku sušiny tvoří sacharidy, a to od glukózy a fruktózy po stavební polysacharidy představující z hlediska výživy vlákninu. Rovněž obsah minerálních látek odpovídá složení běžné zeleniny. Při po­souzení vitaminového složení je příznivý obsah kyseliny listové a provitamínů A. Předností rajčat je škála látek s ochrannými antioxi­dačními účinky. Do této skupiny patří zejména karoteno­id lykopen, vitamin C a další. Tyto látky zřejmě vzájemně zesilují své účinky (= působí synergicky), protože zjišťovaná antioxidační aktivita rajčat a výrobků z nich je vyšší, než odpovídá součtu obsahů jednotlivých antioxidantů. Za rozhodující zdravotně příznivou látku v rajčatech je pokládán lykopen. Lykopen patří do skupiny karotenoidů. Ve zralých červených rajčatech je ho obvykle 30-75 mg/kg. Lykopen se vyskytuje především v povrchových vrstvách plodů vystavených světlu. Odstraněním slupky proto dochází ke značným úbytkům lykopenu. Lykopen je však dostatečně stabilní vůči tepelné sterilaci a během zmrazení. Přesto dochází k jeho určitým ztrátám.

loupaná krájená rajčata v rajčatové šťávě (bez přídavku dalších ingrediencí) určitě patří na zdravý, pestrý jídelníček.

udělejte si loupaná rajčata doma nebo se soustřeďte na koupi kvalitních produktů, které obsahují pouze rajčata a rajčatovou šťávu. Podmínkou využitelnosti lykopenu z trávicího traktu je současná přítomnost tuku v potravě, vesměs se uvádí 10 – 15 g. Významné je, že využitelnost výrazně vzrůstá - udává se pětkrát i více, z produktů tepelně zpracovaných rajčat než ze syrových plodů, což se může jevit, ve srovnání např. s vitaminy jako překvapivé.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ)
103 add_circle Zapsat
119 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
581 add_circle Zapsat
334 add_circle Zapsat
121 add_circle Zapsat
398 add_circle Zapsat
151 add_circle Zapsat
121 add_circle Zapsat
105 add_circle Zapsat
499 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách