menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos steak

losos steak

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - losos steak
Energetická hodnota 860 kJ
= 205 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 16 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 860 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,1 g
Tuky 16 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0,1 g
Cukry
-
Tuky
16 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
0,17 g
Voda
-
Vápník
9 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Selen Selen
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Svaly Posiluje svaly
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév

Losos steak z hlavních živin obsahuje zejména bílkoviny a tuky, hlavně ve formě omega 3 nenasycených mastných kyselin. Z vitamínů a minerálních látek jsou zastoupeny vitamín B1, vitamín D, vápník, hořčík či železo. Losos patří mezi tučné ryby.

Nenasycené mastné kyseliny omega 3 mají na rozdíl od těch nasycených na náš organismus příznivý efekt. Mnoho výzkumů potvrdilo, že jsou výbornou prevencí kardiovaskulárních onemocnění (zejména srdečních infarktů a mozkových mrtvic), působí proti depresím, omezují pravděpodobnost výskytu rakoviny prostaty u mužů, zlepšují stav kloubů, mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest. Ryby obsahují vitamín D, který ovlivňuje funkci svalů (a tím i naší sílu) a spolupůsobí při využití vápníku. Steak z lososa určitě patří na zdravý jídelníček a i přesto, že má poměrně vysokou energetickou hodnotu, hodí se i na zpestření jídelníčku osob s redukční dietou (pozor na množství masa na porci a na volbu vhodné přílohy).

Ryby by se měly na našem jídelníčku objevovat každý týden, ideálně alespoň dvakrát. Jejich druhy můžete střídat, abyste tělu zajistili co největší rozmanitost. Steak z lososa připravte šetrným restováním na olivovém oleji a podávejte s vařenými brambory, zeleninovým pyré, restovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ)
850 add_circle Zapsat
853 add_circle Zapsat
420 add_circle Zapsat
885 add_circle Zapsat
733 add_circle Zapsat
269 add_circle Zapsat
835 add_circle Zapsat
766 add_circle Zapsat
461 add_circle Zapsat
352 add_circle Zapsat
343 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách