menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos steak

losos steak

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 470 kJ
= 112 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 470 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Mangan Mangan
Zinek Zinek
Selen Selen
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Svaly Posiluje svaly
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Obsah potraviny

losos patří mezi tučné ryby. Z hlavních živin obsahuje zejména bílkoviny a tuky (hlavně ve formě omega 3 nenasycených mastných kyselin). Z vitamínů a minerálních látek jsou zastoupeny vitamín B1, vitamín D, vápník, hořčík či železo.

Vliv na zdraví

nenasycené mastné kyseliny omega 3 mají na rozdíl od těch nasycených na náš organismus příznivý efekt. Mnoho výzkumů potvrdilo, že jsou prevencí kardiovaskulárních onemocnění (zejména srdečních infarktů a mozkových mrtvic), působí proti depresím, omezují pravděpodobnost výskytu rakoviny prostaty u mužů, zlepšují stav kloubů, mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest. Ryby obsahují vitamín D, který ovlivňuje funkci svalů (a tím i naší sílu) a spolupůsobí při využití vápníku. Steak z lososa určitě patří na zdravý jídelníček a i přesto, že má poměrně vysokou energetickou hodnotu, hodí se i na zpestření jídelníčku osob s redukční dietou (pozor na množství masa na porci a na volbu vhodné přílohy).

Praktické rady

ryby by se měly na našem jídelníčku objevovat každý týden (ideálně alespoň 2x). Jejich druhy můžete střídat, abyste tělu zajistili co největší rozmanitost.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
581 0,14 0,1 add_circle Zapsat
817 0,26 0 0,1 add_circle Zapsat
934 0,24 0 0,14 add_circle Zapsat
242 0,12 0 0,01 0 add_circle Zapsat
676 0,22 0 0,08 add_circle Zapsat
574 0,14 0,03 0,09 add_circle Zapsat
858 0,12 0,09 0,13 add_circle Zapsat
1 290 0,08 0,28 0,19 0,01 add_circle Zapsat
507 0,2 0,04 add_circle Zapsat
745 0,1 0,16 0,08 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách