menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos smažený

losos smažený

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 1 341 kJ
= 320 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 11 g
Tuky 20 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 341 kJ
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 11 g
Tuky 20 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
18 g
Sacharidy
11 g
Cukry
-
Tuky
20 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
900 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Měď Měď
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Sodík Sodík
Selen Selen
Zinek Zinek
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Únava Pomáhá při únavě
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Játra Působí kladně na stav jater
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Štítná žláza Vhodná potravina při problémech se štítnou žlázou
Obsah potraviny

Losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, omega 3-mastných kyselin, zdravého cholestrerolu a vitamínu D. Má výbornou schopnost zasytit a nevelký obsah kalorií. Dále obsahuje i vitaminy skupiny B, zejména B6, B3, B12. Losos obsahuje i pro život nezbytné minerální látky – například selen, magnézium, vápník, jód.

Vliv na zdraví

Konzumace ryb je doporučována jako prevence vůči rakovině, pro správné fungování centrálního nervového systému, podporují neurologický vývoj u nenarozených a malých dětí a na mozek působí také v dospělosti. Jsou prevencí před rizikem vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Další látky v lososech pomáhají v boji proti únavě, nespavosti či stresu, udržují správnou funkci štítné žlázy, podporují činnost ledvin a jater. Obsažený fosfor má vliv na silné zuby a kosti.

Praktické rady

Lososi volně žijící v oceánech mají lepší nutriční vlastnosti, méně tuku a jsou méně energeticky vydatní než lososi z rybích farem. Pokud nemáme možnost koupit zcela čerstvou rybu, dejte přednost mraženým produktům, ale jednou rozmraženou rybu už znovu nezmrazujte.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
871 0,24 0,02 0,12 0,01 add_circle Zapsat
539 0,07 0,05 0,09 add_circle Zapsat
1 101 0,13 0,02 0,23 0,01 add_circle Zapsat
126 0,01 0,05 0 add_circle Zapsat
930 0,26 0 0,13 add_circle Zapsat
402 0,1 0,03 0,05 add_circle Zapsat
454 0,17 0 0,05 add_circle Zapsat
1 392 0,22 0,18 0,19 0,01 add_circle Zapsat
519 0,13 0,16 0,01 0 add_circle Zapsat
988 0,14 0,04 0,18 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách