menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos pečený

losos pečený

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 733 kJ
= 175 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 733 kJ
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
25 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
3 g
Cholesterol
71 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
60 g
Vápník
15 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 272 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Zinek Zinek
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Selen Selen
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Játra Působí kladně na stav jater
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Štítná žláza Vhodná potravina při problémech se štítnou žlázou
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Zuby Působí kladně na zuby
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Slinivka Vhodná potravina při potížích se slinivkou
Únava Pomáhá při únavě
Obsah potraviny

Losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, omega 3-mastných kyselin, zdravého cholestrerolu a vitamínu D. Má výbornou schopnost zasytit a nevelký obsah kalorií. Dále obsahuje i vitaminy skupiny B, zejména B6, B3, B12. Losos obsahuje i pro život nezbytné minerální látky – například selen, magnézium, vápník, jód.

Vliv na zdraví

Konzumace ryb je doporučována jako prevence vůči rakovině, pro správné fungování centrálního nervového systému, podporují neurologický vývoj u nenarozených a malých dětí a na mozek působí také v dospělosti. Jsou prevencí před rizikem vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Další látky v lososech pomáhají v boji proti únavě, nespavosti či stresu, udržují správnou funkci štítné žlázy, podporují činnost ledvin a jater. Obsažený fosfor má vliv na silné zuby a kosti.

Praktické rady

Lososi volně žijící v oceánech mají lepší nutriční vlastnosti, méně tuku a jsou méně energeticky vydatní než lososi z rybích farem. Pokud nemáme možnost koupit zcela čerstvou rybu, dejte přednost mraženým produktům, ale jednou rozmraženou rybu už znovu nezmrazujte.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
435 0,23 0 0 0 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
676 0,22 0 0,08 add_circle Zapsat
829 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
664 0,17 0 0,06 0 add_circle Zapsat
477 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
565 0,22 0 0,05 add_circle Zapsat
1 105 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapsat
493 0,24 0 0,02 add_circle Zapsat
427 0,24 0 0 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
737 0,29 0 0,09 add_circle Zapsat
926 0,17 0 0,13 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách