menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos filet bez kůže čerstvý

losos filet bez kůže čerstvý

Množství x {{unitOption.title}} kus
losos filet bez kůže čerstvý
Energetická hodnota 872 kJ
= 208 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 0 g
Tuky 14 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 872 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 0 g
Tuky 14 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
14 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
4 g
Mononenasycené
4 g
Polynenasycené
-
Cholesterol
0,05 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
965 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Imunita Posiluje imunitu
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Svaly Posiluje svaly
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév

Losos patří mezi tučné ryby. Losos filet bez kůže čerstvý z hlavních živin obsahuje zejména bílkoviny a tuky, které jsou hlavně ve formě omega 3 nenasycených mastných kyselin. Z vitamínů a minerálních látek jsou nejvíce zastoupeny vitamín B1, vitamín D, vápník, hořčík či železo.

Nenasycené mastné kyseliny omega 3 mají, na rozdíl od těch nasycených, na náš organismus příznivý efekt. Mnoho výzkumů potvrdilo, že jsou prevencí kardiovaskulárních onemocnění (zejména srdečních infarktů a mozkových mrtvic), působí proti depresím, omezují pravděpodobnost výskytu rakoviny prostaty u mužů, zlepšují stav kloubů, mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest. Ryby obsahují vitamín D, který ovlivňuje funkci svalů (a tím i naší sílu) a spolupůsobí při využití vápníku.

Ryby by se měly na našem jídelníčku objevovat každý týden, ideálně alespoň dvakrát. Jejich druhy můžete střídat, abyste tělu zajistili, co největší rozmanitost. Filet z lososa určitě patří na zdravý jídelníček, a to i přesto, že má poměrně vysokou energetickou hodnotu (asi dvojnásobek, než má stejné množství kuřecích prsou). Hodí se také pro zpestření jídelníčku osob s redukční dietou, při které ale dáváme pozor na množství masa na porci a na volbu vhodné přílohy. Zkuste si s námi dát lososa s čerstvou zeleninou.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
420 0,23 0 0,01 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
461 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
234 0,12 0 0 add_circle Zapsat
563 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
1 129 0,21 0 0,21 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
380 0,17 0 0,02 0 add_circle Zapsat
780 0,13 0,14 0,1 0,01 add_circle Zapsat
530 0,12 0,03 0,07 0,01 add_circle Zapsat
796 0,13 0,14 0,09 add_circle Zapsat
877 0,16 0,01 0,15 add_circle Zapsat
798 0,25 0 0,1 0 add_circle Zapsat
3 700 0 0 1 0 add_circle Zapsat
858 0,14 0,18 0,08 0,01 add_circle Zapsat
878 0,03 0,05 0,21 0 add_circle Zapsat
1 088 0,27 0,02 0,16 0 add_circle Zapsat
798 0,25 0 0,1 0 add_circle Zapsat
Životní styl za časů koronaviru aneb využijte nestandardní situaci ve svůj prospěch
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách