menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
losos filet bez kůže čerstvý

losos filet bez kůže čerstvý

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 872 kJ
= 208 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy -
Tuky 14 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 872 kJ
Bílkoviny 19 g
Sacharidy -
Tuky 14 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
19 g
Sacharidy
-
Cukry
-
Tuky
14 g
Nasycené mastné kyseliny
3 g
Trans mastné kyseliny
4 g
Mononenasycené
4 g
Polynenasycené
-
Cholesterol
0,05 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
0,01 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
965 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Měď Měď
Pozitivní vliv na zdraví
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Imunita Posiluje imunitu
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Svaly Posiluje svaly
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Obsah potraviny

losos patří mezi tučné ryby. Z hlavních živin obsahuje zejména bílkoviny a tuky (hlavně ve formě omega 3 nenasycených mastných kyselin). Z vitamínů a minerálních látek jsou nejvíce zastoupeny vitamín B1, vitamín D, vápník, hořčík či železo.

Vliv na zdraví

nenasycené mastné kyseliny omega 3 mají na rozdíl od těch nasycených na náš organismus příznivý efekt. Mnoho výzkumů potvrdilo, že jsou prevencí kardiovaskulárních onemocnění (zejména srdečních infarktů a mozkových mrtvic), působí proti depresím, omezují pravděpodobnost výskytu rakoviny prostaty u mužů, zlepšují stav kloubů, mají protizánětlivé účinky a tlumí bolest. Ryby obsahují vitamín D, který ovlivňuje funkci svalů (a tím i naší sílu) a spolupůsobí při využití vápníku. Filet z lososa určitě patří na zdravý jídelníček a i přesto, že má poměrně vysokou energetickou hodnotu (asi dvojnásobek, než má stejné množství kuřecích prsou), hodí se také pro zpestření jídelníčku osob s redukční dietou (pozor na množství masa na porci a na volbu vhodné přílohy).

Praktické rady

ryby by se měly na našem jídelníčku objevovat každý týden (ideálně alespoň 2x). Jejich druhy můžete střídat, abyste tělu zajistili co největší rozmanitost.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
435 0,23 0 0 0 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
676 0,22 0 0,08 add_circle Zapsat
829 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
664 0,17 0 0,06 0 add_circle Zapsat
477 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
565 0,22 0 0,05 add_circle Zapsat
427 0,24 0 0 add_circle Zapsat
493 0,24 0 0,02 add_circle Zapsat
1 105 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapsat
549 0,09 0,1 0,06 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
737 0,29 0 0,09 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách