kuřecí vývar čistý (z masa a zeleniny)
Kuřecí vývar čistý (z masa a zeleniny) se tradičně připravuje vyvařením kuřecího masa a kořenové zeleniny. Z výživových hodnot nám nabízí především sacharidy a bílkoviny.
Poněvadž se jedná pouze o čistý vývar, tak neobsahuje žádnou vlákninu, poněvadž v něm není žádná zelenina, obilnina, zavářka ani nudle. Kvalitní vývar je výborný při nechutenství nebo žaludeční nevolnosti, umí totiž srovnat podrážděné trávení.
Aby byl vývar silný, tak syrové maso vkládejte do studené vody a společně přiveďte k varu. V kalorické hodnotě tohoto čistého kuřecího vývaru není započítáno maso, které je nutné si navíc do aplikace připsat, stejně jako zeleninu, obilninu nebo zavářku. Čistý kuřecí vývar slouží jako základ pro uvaření dobré polévky (kuřecí polévka nebo krém) nebo omáčky (kuře na paprice, drůbeží perkelt, ...).