Kuřecí stehenní řízek je bohatým zdrojem živočišných bílkovin. Najdeme zde také malé množství tuku - asi 3 g/100 g masa, tato hodnota platí pro maso bez kůže. Dále v kuřecích stehenních řízkách nalezneme větší množství vitamínů skupiny B či selenu.
kuřecí stehenní řízek
Stav | syrové |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 0 g |
Cukry | - |
Tuky | 3 g |
Nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | 7 mg |
GI | |
PHE | 1 000 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Obsažený selen má antioxidační schopnosti a chrání náš organismus proti volným radikálům. Vitamíny skupiny B pomáhají tělu metabolizovat sacharidy, aminokyseliny i tuky. Šetrně připravené kuřecí stehenní maso lze určitě považovat za vhodnou potravinu pro racionální, redukční, diabetickou i šetřící dietu.
Jestliže máte možnost volby, dávejte přednost kuřecímu masu českého původu. Budete mít větší jistotu, že kuře bylo chováno a zpracováváno podle přísných norem EU. Snažte se minimalizovat (či zcela vynechat) konzumaci smažených pokrmů a volte raději přírodní kuřecí řízky, které vašemu tělu dodají mnohem více kvalitních živin. Pokud držíte redukční dietu a chuti na obalovaný řízek podlehnete, pak maso nesmažte na velkém množství oleje, ale pečte jej v remosce či na plechu (použijte jen na malém množství tuku).
Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
230 | | |
166 | | |
149 | | |
95 | | |
144 | | |
162 | | |
131 | | |
162 | | |
150 | | |
162 | |