Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pokrmy
keyboard_arrow_right
Polévky
keyboard_arrow_right
kuřecí polévka

kuřecí polévka

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuřecí polévka
Energetická hodnota 25 kcal
= 105 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 2 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,28 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 25 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 2 g
Tuky 1 g
Vláknina 0,28 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
2 g
Cukry
0,44 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,32 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,29 g
Polynenasycené
0,13 g
Cholesterol
2 mg
Vláknina
0,28 g
Sůl
0,18 g
Voda
94 g
Vápník
14 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
86 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Molybden Molybden
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Vápník Vápník
Jód Jód
Pektin Pektin
Fluor Fluor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Selen Selen
Mangan Mangan
Kobalt Kobalt
Měď Měď
Chrom Chrom
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti

Základem kuřecí polévky by měl být kvalitní vývar, do kterého se přidávají další ingredience jako zelenina a maso. Kuřecí polévka se může obohatit i o zavářku v podobě nudlí, nočků, strouhání, kapání nebo vaječné sedliny. Pokud se jedná o takzvanou bílou polévku, přidává se ještě smetana, mléko, jíška nebo sýr. Obsah živin v kuřecí polévce závisí na volbě jednotlivých surovin a pracovním postupu přípravy pokrmu.

Kuřecí vývar s libovým masem a zeleninou je vhodný pro racionální stravování i pro redukci hmotnosti. Takový pokrm nabízí dostatek bílkovin a vlákniny, a obsahuje i elektrolyty, které pomáhají stimulovat nervy v celém našem organismu. Bílé polévky s obsahem smetany a jíšky jsou naopak pro redukční režim nevhodné.

Pokud chcete mít kvalitní vývar, vkládejte maso na polévku do studené vody. Jestliže dáváte přednost šťavnatému masu, vložte jej až do vroucí tekutiny. Maso se tak na povrchu zatáhne a nepustí šťávu ven. Kuřecí polévka se zeleninou je skvělým pomocníkem při nechutenství a na srovnání žaludku při kocovině.

Nejhledanější v kategorii Polévky

Název Energetická hodnota (kcal)
88 add_circle Zapsat
163 add_circle Zapsat
455 add_circle Zapsat
445 add_circle Zapsat
324 add_circle Zapsat
56 add_circle Zapsat
48 add_circle Zapsat
97 add_circle Zapsat
110 add_circle Zapsat
83 add_circle Zapsat
10 add_circle Zapsat
35 add_circle Zapsat
62 add_circle Zapsat
47 add_circle Zapsat
124 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách