menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí maso smažené

kuřecí maso smažené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuřecí maso smažené
Energetická hodnota 884 kJ
= 211 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 2 g
Tuky 9 g
Vláknina 0,1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 884 kJ
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 2 g
Tuky 9 g
Vláknina 0,1 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
31 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
9 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
3 g
Polynenasycené
2 g
Cholesterol
94 mg
Vláknina
0,1 g
Sůl
-
Voda
58 g
Vápník
17 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 528 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Cholin Cholin
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Železo Železo
Měď Měď
Sodík Sodík
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Imunita Posiluje imunitu
Negativní vliv na zdraví
Rakovina Riziková potravina, která může v nadměrném množství ovlivnit vznik rakoviny

Kuřecí maso smažené se připravuje ve velkém množství tuku nejčastěji na pánvi nebo ve fritéze. Může být také obalené v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka). Samotné kuřecí maso je nutričně hodnotné, dobře se tráví, obsahuje málo tuku (nasycené i nenasycené mastné kyseliny v rovnováze), ale zároveň nám nabízí hodně bílkovin s velkým obsahem důležitých aminokyselin.

Při smažení vznikají v jídle škodlivé látky, které mohou zvýšit riziko rozvoje rakoviny. Smažená a mastní jídla jsou těžce stravitelná a mohou způsobovat žaludeční obtíže nebo podráždit žlučník. Také mohou vést ke vzniku nadváhy. Kuřecí maso samotné má ale příznivé účinky. Konzumace se podílí na řízení hladiny krevního cukru a má schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Konzumace kuřecího masa zvyšuje účinnost imunitního systému a ovlivňuje energetický metabolismus. Díky přítomnosti fosforu udržuje zdravé zuby a kosti a má protizánětlivé účinky.

O mnoho zdravější a výživnější je kuřecí maso připravené na přírodno. Obalované kuřecí maso bude křupavější a méně nasáklé olejem, jestliže ke každému našlehanému vajíčku přidáme lžíci vody. Přebytečného oleje se zbavíme, položíme-li pokrm na savý papír (ubrousek, kuchyňská utěrka, ...). Nesmažte na laciném a pro smažení nevhodném oleji, který se snadno přepaluje. Teplota oleje by neměla přesáhnout 175 °C. Zajímavým zpestřením obalování kuřecího masa se můžete stát cuketové nebo mandlové těstíčko.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ)
471 add_circle Zapsat
461 add_circle Zapsat
606 add_circle Zapsat
1 300 add_circle Zapsat
593 add_circle Zapsat
419 add_circle Zapsat
495 add_circle Zapsat
1 250 add_circle Zapsat
360 add_circle Zapsat
464 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách