kuřecí maso se zeleninovou směsí
Kuřecí maso se zeleninovou směsí je pokrm bohatý na bílkoviny a vlákninu. Příprava probíhá zpravidla tak, že se na oleji orestuje maso, a pak se přidá zelenina (čerstvá nebo mražená). K dochucení se používá sůl, pepř a oblíbené koření.
Kuřecí maso je skvělým zdrojem kvalitních a dobře stravitelných bílkovin. Při nákupu živočišných produktů dávejte přednost kvalitě před kvantitou, vaše tělo vám bude velmi vděčné. Vláknina, která je obsažena v zelenině, příznivě ovlivňuje trávení, činností našich střev i vyprazdňování. Také má skvělou sytící schopnost, a tak oddálí pocit hladu.
Pokud použijeme mraženou zeleninou směs, tak bude jídlo pestřejší, barevnější i rychleji připravené. Ale stejně dobře lze použít i kořenová zelenina, která jídlu dodá jinou zajímavou chuť. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory, pohanku, bulgur i rýži.