menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí játra

kuřecí játra

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuřecí játra
Energetická hodnota 536 kJ
= 128 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,23 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 536 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,23 g
Tuky 4 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0,23 g
Cukry
-
Tuky
4 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1 g
Polynenasycené
0,83 g
Cholesterol
497 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
72 g
Vápník
14 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 005 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Měď Měď
Železo Železo
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Jiné

Kuřecí játra obsahují vitamíny A, D, i vitamíny řady B, dále v nich najdeme železo, zinek, draslík či měď. Vnitřnosti jsou bohatým zdrojem cholesterolu.

Konzumace jater není vhodná pro pacienty s vysokou hladinou kyseliny močové v krvi. Játra a další vnitřnosti jsou totiž velmi bohatým zdrojem purinů, které přispívají k rozvoji dny. Existují názory, že kuřecí játra jsou zdravější než játra hovězí. Důvodem je fakt, že doba, po kterou jsou játra kuřat vystavena vlivu „škodlivých látek“, je řádově kratší než u dojné krávy. Vnitřnosti by měly patřit na racionálním jídelníčku k méně frekventovaným potravinám, ideálně jen 1 až 2x do měsíce.

Pokud máte kuřecí játra rádi, raději dejte přednost těm v bio kvalitě. Jako přílohu lze použít rýži, brambory, pohanku či jinou obilninu. Zajímavou kombinací jsou restovaná kuřecí játra, rajčata, petrželka, česnek tofu a celozrnné špagety.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
656 24 0,88 5 add_circle Zapsat
386 18 0 2 0 add_circle Zapsat
580 8 9 7 1 add_circle Zapsat
329 4 7 4 add_circle Zapsat
486 20 0,5 4 0,5 add_circle Zapsat
471 21 0,6 3 0 add_circle Zapsat
461 23 0 1 add_circle Zapsat
606 25 0 5 add_circle Zapsat
1 300 22 15 18 1 add_circle Zapsat
593 27 3 4 add_circle Zapsat
783 34 0 4 add_circle Zapsat
440 24 0,1 1 add_circle Zapsat
712 27 0 7 add_circle Zapsat
428 20 0,3 1 add_circle Zapsat
766 20 0 7 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách