Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
kuřecí játra

kuřecí játra

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kuřecí játra
Energetická hodnota 119 kcal
= 497 kJ
Bílkoviny 20,1 g
Sacharidy 0,23 g
Tuky 4,18 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 119 kcal
Bílkoviny 20,1 g
Sacharidy 0,23 g
Tuky 4,18 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
20,1 g
Sacharidy
0,23 g
Cukry
-
Tuky
4,18 g
Nasycené mastné kyseliny
1,86 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1,01 g
Polynenasycené
0,83 g
Cholesterol
497 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
72,49 g
Vápník
13,59 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 005 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Zinek Zinek
Měď Měď
Železo Železo
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Mangan Mangan
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Krev Má pozitivní vliv na krev
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Zuby Působí kladně na zuby
Menstruace Mírní potíže při menstruaci
Nehty Zlepšuje stav nehtů
Únava Pomáhá při únavě
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Štítná žláza Vhodná potravina při problémech se štítnou žlázou
Těhotenství Vhodná potravina pro těhotné a kojící ženy
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Jiné

Kuřecí játra obsahují vitamíny A, D, i vitamíny řady B, dále v nich najdeme železo, zinek, draslík či měď. Vnitřnosti jsou bohatým zdrojem cholesterolu.

Konzumace jater není vhodná pro pacienty s vysokou hladinou kyseliny močové v krvi. Játra a další vnitřnosti jsou totiž velmi bohatým zdrojem purinů, které přispívají k rozvoji dny. Existují názory, že kuřecí játra jsou zdravější než játra hovězí. Důvodem je fakt, že doba, po kterou jsou játra kuřat vystavena vlivu „škodlivých látek“, je řádově kratší než u dojné krávy. Vnitřnosti by měly patřit na racionálním jídelníčku k méně frekventovaným potravinám, ideálně jen 1 až 2x do měsíce.

Pokud máte kuřecí játra rádi, raději dejte přednost těm v bio kvalitě. Jako přílohu lze použít rýži, brambory, pohanku či jinou obilninu. Zajímavou kombinací jsou restovaná kuřecí játra, rajčata, petrželka, česnek tofu a celozrnné špagety.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kcal)
172 add_circle Zapsat
261 add_circle Zapsat
157 add_circle Zapsat
139 add_circle Zapsat
105 add_circle Zapsat
105 add_circle Zapsat
116 add_circle Zapsat
128 add_circle Zapsat
268 add_circle Zapsat
130 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů