menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso drůbeží
keyboard_arrow_right
krůtí maso grilované

krůtí maso grilované

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 711 kJ
= 170 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 1 g
Tuky 5 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 711 kJ
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 1 g
Tuky 5 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
29 g
Sacharidy
1 g
Cukry
-
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 466 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Železo Železo
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Imunita Posiluje imunitu
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Děti Vhodné zejména pro děti
Krev Má pozitivní vliv na krev
Sexuální potence Afrodiziakum, zlepšuje sexuální potenci
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)

krůtí maso obsahuje mnoho kvalitních bílkovin a jen minimum tuku. Najdeme v něm také vitamíny skupiny B, zinek, vápník, železo a další, zdraví prospěšné látky.

zinek má blahodárný vliv na fyzický vývoj dospívajících, podporuje imunitu a potenci. Vitamíny skupiny B působí kladně na nervovou soustavu, podílí se na metabolismu sacharidů, aminokyselin, tuků a jsou prevencí chudokrevnosti. Grilované krůtí maso se pro svou nízkou energetickou hodnotu může uplatnit při redukci hmotnosti.

krůtí maso nemusíte naklepávat paličkou. Pokud je plátek příliš silný, stačí ho lehce naklepat rukou zatnutou v pěst. Přes maso si před naklepáváním položte fólii nebo igelitový sáček. Aby bylo maso šťavnatější a křehčí, můžete ho před grilováním naložit do marinády a asi na půl hodiny vložit do ledničky. Dodržujte pravidla správného grilování: gril udržujte v čistotě a v dobrém stavu a po každém použití ho umyjte. Investujte raději do kvalitního dřevěného uhlí, které shoří beze zbytku. Kupujte kvalitní suroviny a ty uchovávejte odděleně, od již tepelně zpracovaných pokrmů. Syrové, již marinované maso uchovávejte při doporučených teplotách max. do 4o C. Abyste předešli onemocněním způsobených bakteriálními nákazami a parazity, musí být uvnitř masa dosaženo teploty 72o C, alespoň po dobu 10 minut. Vzniku nežádoucích kancerogenních látek v grilovaném pokrmu z velké části zabráníte, pokud maso nebudete vystavovat přímému kontaktu s ohněm a také budete dávat pozor na to, aby vám nadbytečný tuk neodkapával do plamene (týká se přímého grilování). Pokud se maso připálí, pak tyto spálené části nekonzumujte, ale odkrojte. Jestli-že hubnete nebo z jiného důvodu omezujete příjem tuků, vyhněte se konzumaci krůtí kůže.

Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
471 21 0,6 3 0 add_circle Zapsat
461 23 0 1 add_circle Zapsat
606 25 0 5 add_circle Zapsat
1 300 22 15 18 1 add_circle Zapsat
593 27 3 4 add_circle Zapsat
454 20 0,1 3 add_circle Zapsat
428 20 0,3 1 add_circle Zapsat
766 20 0 7 add_circle Zapsat
460 20 0,3 3 add_circle Zapsat
440 24 0,1 1 add_circle Zapsat
712 27 0 7 add_circle Zapsat
461 23 0 2 add_circle Zapsat
930 22 0,08 15 add_circle Zapsat
536 20 0,23 4 add_circle Zapsat
553 19 7 3 add_circle Zapsat
479 8 7 5 add_circle Zapsat
400 13 1 5 add_circle Zapsat
555 24 0,1 1 add_circle Zapsat
631 29 0 3 add_circle Zapsat
783 34 0 4 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách