Krůtí maso grilované se pro svou nízkou energetickou hodnotu může uplatnit při redukci hmotnosti. Krůtí maso obsahuje mnoho kvalitních bílkovin a jen minimum tuku. Najdeme v něm také vitamíny skupiny B, zinek, vápník, železo a další, zdraví prospěšné látky.
krůtí maso grilované
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 29,32 g |
Sacharidy | 1,3 g |
Cukry | - |
Tuky | 4,97 g |
Nasycené mastné kyseliny | - |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | - |
Polynenasycené | - |
Cholesterol | - |
Vláknina | - |
Sůl | - |
Voda | - |
Vápník | - |
GI | |
PHE | 1 466 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Zinek má blahodárný vliv na fyzický vývoj dospívajících, podporuje imunitu a potenci. Vitamíny skupiny B působí kladně na nervovou soustavu, podílí se na metabolismu sacharidů, aminokyselin, tuků a jsou prevencí chudokrevnosti. Grilované krůtí maso je skvělým zdrojem bílkovin.
Krůtí maso nemusíte naklepávat paličkou. Pokud je plátek příliš silný, stačí ho lehce naklepat rukou zatnutou v pěst. Přes maso si před naklepáváním položte fólii nebo igelitový sáček. Aby bylo maso šťavnatější a křehčí, můžete ho před grilováním naložit do marinády a asi na půl hodiny vložit do ledničky. Dodržujte pravidla správného grilování: gril udržujte v čistotě a v dobrém stavu a po každém použití ho umyjte. Investujte raději do kvalitního dřevěného uhlí, které shoří beze zbytku. Kupujte kvalitní suroviny a ty uchovávejte odděleně, od již tepelně zpracovaných pokrmů. Syrové, již marinované maso uchovávejte při doporučených teplotách max. do 4o C. Abyste předešli onemocněním způsobených bakteriálními nákazami a parazity, musí být uvnitř masa dosaženo teploty 72o C, alespoň po dobu 10 minut. Vzniku nežádoucích kancerogenních látek v grilovaném pokrmu z velké části zabráníte, pokud maso nebudete vystavovat přímému kontaktu s ohněm a také budete dávat pozor na to, aby vám nadbytečný tuk neodkapával do plamene (týká se přímého grilování). Pokud se maso připálí, pak tyto spálené části nekonzumujte, ale odkrojte. Jestli-že hubnete nebo z jiného důvodu omezujete příjem tuků, vyhněte se konzumaci krůtí kůže.
Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží
Název | Energetická hodnota (kcal) | |
---|---|---|
148 | | |
179 | |