menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
krevety vařené

krevety vařené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - krevety vařené
Energetická hodnota 464 kJ
= 111 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0,41 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 464 kJ
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0,41 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Nutriční hodnoty
Stav
tepelně zpracované
Bílkoviny
24 g
Sacharidy
0,41 g
Cukry
0 g
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
0,3 g
Polynenasycené
0,4 g
Cholesterol
151 mg
Vláknina
0 g
Sůl
1 g
Voda
70 g
Vápník
115 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
945 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Draslík Draslík
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Vápník Vápník
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Sodík Sodík
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Sexuální potence Afrodiziakum, zlepšuje sexuální potenci
Imunita Posiluje imunitu
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu

Krevety vařené nám z výživového hlediska nabízí hlavně hodně kvalitních bílkovin. Jedná se o vodní živočichy ze skupiny korýšů, jejichž největšími producenty jsou Čína, Thajsko, Indie, Bangladéš, Austrálie a Brazílie. Krevety obsahují nenasycené mastné kyseliny i minerální látky zinek, jód a vápník. Zastoupen je také vitamín B12.

Díky obsahu nenasycených mastných kyselin podporuje konzumace krevet imunitní systém a je výborným ochráncem před kardiovaskulárními, metabolickými a zánětlivými chorobami. Nenasycené mastné kyseliny jsou také důležitou složkou výživy pro nervovou tkáň. Konzumace krevet působí afrodiziakálně.

Krevety můžete koupit syrové (mají šedivou barvu a po uvaření zrůžoví) nebo již předvařené, které mají růžovou barvu. Krevety lze upravovat na mnoho způsobů, stejně jako maso. Hodí se do zeleninových i majonézových salátů (známý 'krevetový koktejl'). Použít je můžete i do pomazánek, polévek, rizot, těstovin (rajčatová omáčka s krevetami), ale i ke grilování či smažení.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ)
356 add_circle Zapsat
242 add_circle Zapsat
322 add_circle Zapsat
231 add_circle Zapsat
398 add_circle Zapsat
420 add_circle Zapsat
885 add_circle Zapsat
1 094 add_circle Zapsat
853 add_circle Zapsat
835 add_circle Zapsat
297 add_circle Zapsat
291 add_circle Zapsat
1 080 add_circle Zapsat
686 add_circle Zapsat
460 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách