menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
krevety vařené

krevety vařené

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 493 kJ
= 118 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 493 kJ
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 0 g
Tuky 2 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
24 g
Sacharidy
0 g
Cukry
-
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
130 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
62 g
Vápník
320 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 190 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Železo Železo
Měď Měď
Sodík Sodík
Selen Selen
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Sexuální potence Afrodiziakum, zlepšuje sexuální potenci
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Obsah potraviny

jedná se o vodní živočichy ze skupiny korýšů, jejichž největšími producenty jsou Čína, Thajsko, Indie, Bangladéš, Austrálie a Brazílie. Krevety obsahují velké množství bílkovin, nenasycené mastné kyseliny, zinek, jód, vápník či vitamín B12.

Vliv na zdraví

díky obsahu nenasycených mastných kyselin, podporuje konzumace krevet imunitní systém a je výborným ochráncem před kardiovaskulárními, metabolickými a zánětlivými chorobami. Nenasycené mastné kyseliny jsou také důležitou složkou výživy pro nervovou tkáň. Konzumace krevet působí afrodiziakálně.

Praktické rady

krevety můžete koupit syrové (mají šedivou barvu a po uvaření zrůžoví) nebo již předvařené (mají růžovou barvu). Krevety lze upravovat na mnoho způsobů, stejně jako maso. Hodí se do zeleninových i majonézových salátů (tzv. krevetový koktejl), pomazánek, polévek, rizot, těstovin, ale i ke grilování či smažení.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
607 0,2 0,09 0,02 add_circle Zapsat
885 0,2 0 0,13 0 add_circle Zapsat
872 0,19 0,14 add_circle Zapsat
871 0,22 0,01 0,12 add_circle Zapsat
532 0,21 0,01 0,05 add_circle Zapsat
254 0,15 0 0 add_circle Zapsat
494 0,26 0,01 0,01 add_circle Zapsat
733 0,25 0 0,08 add_circle Zapsat
435 0,23 0 0 0 add_circle Zapsat
352 0,15 0 0,03 add_circle Zapsat
676 0,22 0 0,08 add_circle Zapsat
829 0,27 0 0,08 add_circle Zapsat
664 0,17 0 0,06 0 add_circle Zapsat
477 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
565 0,22 0 0,05 add_circle Zapsat
427 0,24 0 0 add_circle Zapsat
1 105 0,08 0,04 0,24 add_circle Zapsat
549 0,09 0,1 0,06 add_circle Zapsat
494 0,26 0 0,01 add_circle Zapsat
737 0,29 0 0,09 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách