menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Ryby a mořské plody
keyboard_arrow_right
krevety

krevety

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - krevety
Energetická hodnota 391 kJ
= 93 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 1 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 391 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0,8 g
Tuky 1 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
20 g
Sacharidy
0,8 g
Cukry
-
Tuky
1 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,18 g
Polynenasycené
0,22 g
Cholesterol
158 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
77 g
Vápník
72 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 000 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Měď Měď
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Molybden Molybden
Kobalt Kobalt
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Fluor Fluor
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Imunita Posiluje imunitu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Jiné

Krevety jsou oblíbené mořské plody, jejichž největšími producenty jsou Čína, Thajsko, Indie, Bangladéš, Austrálie a Brazílie. Obsahují velké množství bílkovin, nenasycené mastné kyseliny, zinek, jód, vápník či vitamín B12.

Díky obsahu nenasycených mastných kyselin podporuje konzumace krevet imunitní systém a je tak výborným ochráncem před kardiovaskulárními, metabolickými a zánětlivými chorobami. Nenasycené mastné kyseliny jsou také důležitou složkou výživy pro nervovou tkáň.

Čerstvé krevety se doporučují kupovat nevyloupané. Při výběru hleďte na to, aby jejich skořápky byly lesklé, bez skvrn a neporušené. Krevety by měly také příjemně a čerstvě vonět. Pokud budete kupovat mražený výrobek, dávejte přednost krevetám nepředvařeným, které poznáte podle šedivé barvy. Krevety mají pestré uplatnění, můžete z nich udělat pomazánku, přidat je do polévky, rizota i rajčatové omáčky na těstoviny.

Nejhledanější v kategorii Ryby a mořské plody

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
281 16 0 0,3 add_circle Zapsat
331 17 1 1 add_circle Zapsat
272 14 0,9 add_circle Zapsat
251 14 0 0,4 add_circle Zapsat
240 11 0,2 0,5 add_circle Zapsat
420 23 0,1 1 add_circle Zapsat
900 25 7 12 add_circle Zapsat
885 20 0 13 0 add_circle Zapsat
461 25 0 0,8 add_circle Zapsat
670 21 2 8 0,6 add_circle Zapsat
676 22 0 8 add_circle Zapsat
603 23 0 6 add_circle Zapsat
470 20 0 4 add_circle Zapsat
460 24 0 1 add_circle Zapsat
504 8 10 6 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách