menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
křen syrový

křen syrový

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 313 kJ
= 75 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0,31 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 313 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 15 g
Tuky 0,31 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
15 g
Cukry
6 g
Tuky
0,31 g
Nasycené mastné kyseliny
0,05 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,03 g
Polynenasycené
0,17 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
76 g
Vápník
104 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
136 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Obsahuje minerální látky
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Železo Železo
Fosfor Fosfor
Chrom Chrom
Mangan Mangan
Kobalt Kobalt
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Jód Jód
Selen Selen
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Pozitivní vliv na zdraví
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Imunita Posiluje imunitu
Nechutenství Podporuje chuť k jídlu
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Trávení Podporuje trávení
Obsah potraviny

křen je rostlina z čeledi brukvovitých, která se pěstuje pro svůj silně aromatický kořen, jež slouží jako koření i léčivý přípravek. Z významných látek obsahuje křen zejména vitamín C, provitamín A, železo, hořčík, draslík, vápník, fosfor, hořčičné silice, glykosidy a singirin.

Vliv na zdraví

léčivé účinky křenu jsou známy již od starověku, kdy se používal především zevně, k ošetření obtížně hojitelných ran, omrzlin, léčbě postižených kloubů apod. Konzumace křenu povzbuzuje chuť k jídlu, posiluje činnost trávicího systému, usnadňuje odkašlávání, léčí záněty dýchacích cest a je prevencí proti chorobám způsobeným bakteriemi, viry, houbami a prvoky. Křen je také močopudný.

Praktické rady

pokud nesnesete sílu syrového křenu, spařte ho krátce vroucí vodou.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
120 0,01 0,05 0,01 0,04 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0 0,03 add_circle Zapsat
255 0,02 0,07 0,03 0,02 add_circle Zapsat
310 0,09 0,09 0 0,02 add_circle Zapsat
124 0,02 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
80 0,01 0,02 0 0,02 add_circle Zapsat
223 0,02 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
293 0,02 0,02 0,03 0 add_circle Zapsat
126 0,01 0,06 0 0,03 add_circle Zapsat
95 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
217 0,01 0,1 0,01 0,02 add_circle Zapsat
317 0,01 0,12 0,03 add_circle Zapsat
Mléko – z farmy, nebo pasterované?
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách