menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Pečivo křehké a suchary
keyboard_arrow_right
knäckebrot žitný se sezamem Racio

knäckebrot žitný se sezamem Racio

(Racio )
Množství x {{unitOption.title}} kus
knäckebrot žitný se sezamem Racio
Energetická hodnota 1 570 kJ
= 375 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 8 g
Vláknina 18 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 1 570 kJ
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 56 g
Tuky 8 g
Vláknina 18 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
12 g
Sacharidy
56 g
Cukry
5 g
Tuky
8 g
Nasycené mastné kyseliny
1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
18 g
Sůl
0,5 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
585 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B Vitamín B
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Měď Měď
Mangan Mangan
Vláknina Vláknina
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Hořčík Hořčík
Selen Selen
Pozitivní vliv na zdraví
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Buňky Má pozitivní vliv na buňky
Imunita Posiluje imunitu
Obsah potraviny

Výrobek je složen z celozrnné žitné mouky, sezamu a soli. Žito, které je hlavní složkou tohoto chleba, obsahuje asi 70 % sacharidů, 9 - 15 % bílkovin a 1,5 % tuku. Najdeme v něm také vlákninu, vitamíny skupiny B a pestrou škálu minerálních látek (draslík, fosfor, železo, síru, fluor aj.). Sezamová semínka jsou bohatým zdrojem minerálů a stopových prvků (vápník, hořčík, železo, zinek, draslík, fosfor, mangan, selen, měď), dále obsahují vysoké množství vitamínů (vitamíny skupiny B, vitamín E, vitamín A), lecitin, karoteny či omega-6 a omega-9 mastné kyseliny. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny tuky, dále sacharidy a následují bílkoviny. V sezamovém semínku nechybí ani vláknina.

Vliv na zdraví

Vláknina podporuje přirozenou střevní peristaltiku a na delší dobu zasytí. Kromě toho je prevencí rakoviny (zejména rakoviny tlustého střeva). Vyšší obsah vitamínů a minerálních látek posiluje tělo a může jej tak ochránit před některými nemocemi. Při redukční dietě dávejte pozor na množství výrobku, které konzumujete. Knäckebrot, oproti klasickému pečivu, obsahuje jen málo vody a má proto vyšší energetickou hodnotu.

Praktické rady

Aby byla zajištěna co největší rozmanitost stravy a jídelníček vás skutečně bavil, je vhodné druhy celozrnného pečiva střídat.

Nejhledanější v kategorii Pečivo křehké a suchary

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
1 461 0,1 0,65 0,02 0,17 add_circle Zapsat
1 619 0,08 0,8 0,03 0,03 add_circle Zapsat
1 110 0,1 0,51 0,02 0,02 add_circle Zapsat
879 0,06 0,38 0,02 0,09 add_circle Zapsat
1 474 0,09 0,66 0,02 0,17 add_circle Zapsat
1 615 0,09 0,73 0,04 0,07 add_circle Zapsat
1 415 0,1 0,63 0,02 0,16 add_circle Zapsat
1 119 0,09 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 608 0,09 0,78 0,03 0,04 add_circle Zapsat
1 406 0,09 0,62 0,01 0,19 add_circle Zapsat
1 119 0,09 0,42 0,05 0,06 add_circle Zapsat
1 058 0,09 0,42 0,04 0,06 add_circle Zapsat
1 863 0,07 0,67 0,16 0,03 add_circle Zapsat
1 571 0,13 0,72 0,02 0,06 add_circle Zapsat
1 223 0,09 0,41 0,09 0,07 add_circle Zapsat
1 610 0,08 0,79 0,03 0,03 add_circle Zapsat
1 662 0,1 0,74 0,05 0,08 add_circle Zapsat
1 335 0,09 0,59 0,04 0,05 add_circle Zapsat
2 085 0,13 0,44 0,36 0,03 add_circle Zapsat
942 0,06 0,35 0,05 0,09 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách