menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
kiwi

kiwi

Množství x {{unitOption.title}} kus
kiwi
Energetická hodnota 272 kJ
= 65 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,63 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 272 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 14 g
Tuky 0,63 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Cukry
9 g
Tuky
0,63 g
Nasycené mastné kyseliny
0 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0 g
Polynenasycené
0 g
Cholesterol
-
Vláknina
3 g
Sůl
-
Voda
84 g
Vápník
38 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
50 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Zinek Zinek
Mangan Mangan
Hořčík Hořčík
Pektin Pektin
Měď Měď
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Železo Železo
Pozitivní vliv na zdraví
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Imunita Posiluje imunitu
Jiné
Obsah potraviny

Kiwi obsahuje velké množství vitamínu C a hořčík, draslík, fosfor, vápník a sodík.

Vliv na zdraví

Velké množství vitamínu C v kombinaci s hořčíkem podporuje látkovou výměnu, zpevňuje cévy a žíly, posiluje imunitní systém, zlepšuje zrak, podporuje správnou funkci srdce a svalů, pomáhá při krvácení dásní. Konzumace kiwi také pomáhá zvládat stres, zvyšuje schopnost soustředění a podporuje tvorbu hormonů pro dobrou náladu.

Praktické rady

Při výběru se řídíme podle tvrdosti. Tvrdé kiwi je nezralé, má málo šťávy, ale můžeme ho nechat doma dozrát. Pokud vám vadí konzumace syrového kiwi a po jeho snězení máte pocit pálení v ústech, zkuste jej krátce povařit. Takto upravené plody pak mohou být součástí náplně do palačinek nebo přelivů přes zmrzlinový pohár či puding. Slupku kiwi lze i konzumovat a není zdravotně závadná – ovoce prý stačí omýt a pustit se do jídla. Většina lidí však plody loupe. Pokud nechcete ztrácet čas loupáním a slupku nejíte, můžete plod rozpůlit a vydlabávat lžičkou podobně jako meloun. Kiwi je také možné použít do ovocného salátu, dezertu nebo sushi.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
255 0 0,14 0 add_circle Zapsat
239 0,01 0,16 0,01 add_circle Zapsat
251 0,01 0,13 0 0 add_circle Zapsat
197 0,01 0,1 0 add_circle Zapsat
121 0 0,08 0 0,01 add_circle Zapsat
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
174 0,01 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
414 0,01 0,23 0 0,04 add_circle Zapsat
260 0,01 0,13 0,01 add_circle Zapsat
251 0 0,16 0 0 add_circle Zapsat
508 0,01 0,28 0 0,02 add_circle Zapsat
209 0 0,13 0 0,02 add_circle Zapsat
140 0,01 0,07 0 0,01 add_circle Zapsat
167 0,01 0,08 0,01 0,03 add_circle Zapsat
1 294 0,02 0,71 0 0,08 add_circle Zapsat
220 0,01 0,1 0,01 add_circle Zapsat
360 0,01 0,19 0 add_circle Zapsat
Mléko – z farmy, nebo pasterované?
Martin Schmiedl: Desatero zdravého jídelníčku
Nejlepší cvičební videa na internetu, podle kterých můžete cvičit zadarmo, a rady odborníka, jak si u toho neublížit
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách