menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
kedlubna bílá

kedlubna bílá

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kedlubna bílá
Energetická hodnota 110 kJ
= 26 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,14 g
Vláknina 3 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 110 kJ
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 0,14 g
Vláknina 3 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
4 g
Cukry
3 g
Tuky
0,14 g
Nasycené mastné kyseliny
0,03 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
0,01 g
Polynenasycené
0,07 g
Cholesterol
0 mg
Vláknina
3 g
Sůl
0,1 g
Voda
92 g
Vápník
24 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
60 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B Vitamín B
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Inositol Inositol
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Jód Jód
Zinek Zinek
Fosfor Fosfor
Fluor Fluor
Pektin Pektin
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Selen Selen
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Železo Železo
Kobalt Kobalt
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Imunita Posiluje imunitu
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Vlasy Zlepšuje stav vlasů
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Jiné

Tento brukvovitý druh zeleniny je doslova nabitý cennými látkami. Najdeme v něm vitamíny B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, C, E, K, a minerální látky jako železo, vápník, hořčík, zinek, draslík nebo mangan. Kedlubna bílá také obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu. Obsah jednotlivých látek v kedlubnách se mírně liší v závislosti na jednotlivých odrůdách.

Kedluben je spolu s ostatními druhy košťálové zeleniny (květák, brokolice, růžičková kapusta) jedním z nejsilnějších bojovníků proti rakovině. Rozpustná vláknina, kterou kedluben obsahuje se podílí na snižování hladiny cholesterolu v krvi, nerozpustná vláknina pomáhá udržovat naše střeva průchodné, což ocení zejména lidé, kteří trpí na zácpu. Kedluben obsahuje pouze zanedbatelné množství kalorií, a proto se výborně hodí k redukční dietě. Povzbuzuje metabolismus, čímž urychluje látkovou výměnu. Mladý kedluben je křehký a lehce stravitelný, dřevnaté starší kusy jsou naopak těžko stravitelné.

Při koupi kedlubu dbejme na to, aby byl pevný a pružný, nepopraskaný a na spodní části hlízy bez dřevnaté části. Listy nesmějí být zažloutlé. Listy mladých kedlubů obsahují více vitamínu C a vápníku než samotné bulvy, a proto se hodí k přípravě zeleninových salátů. Kedlubna bílá své využití najde i v polévkách a v hotových jídlech. Můžete s námi vyzkoušet recept na nízkosacharidové Francouzské kedlubnory. Kedluben má mnoho odrůd, které se vzájemně liší časem zrání, a proto ho můžeme konzumovat celý rok.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ)
59 add_circle Zapsat
84 add_circle Zapsat
371 add_circle Zapsat
147 add_circle Zapsat
90 add_circle Zapsat
184 add_circle Zapsat
65 add_circle Zapsat
334 add_circle Zapsat
208 add_circle Zapsat
158 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách