menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
kedlubna bílá

kedlubna bílá

Množství x {{unitOption.title}} kus
kedlubna bílá
Energetická hodnota 110 kJ
= 26 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 110 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,1 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Cukry
3 g
Tuky
0,1 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
0 mg
Vláknina
2 g
Sůl
0,1 g
Voda
-
Vápník
24 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
60 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Inositol Inositol
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Železo Železo
Vláknina Vláknina
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Trávení Podporuje trávení
Tlusté střevo Působí jako prevence před onemocněním tlustého střeva
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Obsah potraviny

Tento Brukvovitý druh zeleniny je doslova nabitý cennými látkami. Najdeme v něm vitamíny (B 1, B 2, B 3, B 5, B 7, B 8, B 9, C, E. K), minerální látky (železo, vápník, hořčík, zinek, draslík, mangan ..) a také zdraví prospěšnou vlákninu. Obsah jednotlivých látek v bílých kedlubnách se mírně liší v závislosti na jednotlivých odrůd.

Vliv na zdraví

Kedluben je spolu s ostatními druhy košťálové zeleniny (květák, brokolice, růžičková kapusta) jedním z nejsilnějších bojovníků proti rakovině. Rozpustná vláknina, kterou kedluben obsahuje se podílí na snižování hladiny cholesterolu v krvi, nerozpustná vláknina pomáhá udržovat naše střeva průchodné, což ocení zejména lidé, kteří trpí na zácpu. Kedluben obsahuje pouze zanedbatelné množství kalorií, a proto se výborně hodí k redukční dietě. Povzbuzuje metabolismus, čímž urychluje látkovou výměnu. Mladý kedluben je křehký a lehce stravitelný, dřevnaté starší kusy jsou naopak těžko stravitelné.

Praktické rady

Při koupi kedlubu dbejme na to, aby byl pevný a pružný, nepopraskaný a na spodní části hlízy bez dřevnaté části. Listy nesmějí být zažloutlé. Listy mladých kedlubů obsahují více vitamínu C a vápníku, než jak bulvy a proto se hodí k přípravě zeleninových salátů. Kedluben má mnoho odrůd, které se vzájemně liší časem zrání, a proto se může konzumovat celý rok.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0,03 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
452 0,03 0,03 0,1 0,01 add_circle Zapsat
157 0,03 0,02 0,01 0,04 add_circle Zapsat
180 0,01 0,09 0 0,01 add_circle Zapsat
80 0,01 0,05 0 add_circle Zapsat
741 0,06 0,1 0,13 add_circle Zapsat
306 0,02 0,17 0 0,02 add_circle Zapsat
92 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
511 0,07 0,09 0,06 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
100 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách