menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
kapusta hlávková

kapusta hlávková

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 173 kJ
= 41 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,67 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 173 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,67 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
4 g
Tuky
0,67 g
Nasycené mastné kyseliny
0,11 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,02 g
Polynenasycené
0,48 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
86 g
Vápník
146 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
171 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Chrom Chrom
Pektin Pektin
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Měď Měď
Vápník Vápník
Molybden Molybden
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Zinek Zinek
Selen Selen
Vláknina Vláknina
Fluor Fluor
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Imunita Posiluje imunitu
Těhotenství Vhodná potravina pro těhotné a kojící ženy
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Jiné
Obsah potraviny

kapusta neboli brukev, je zelenina, která obsahuje cenné vitamíny (C, E, K, vitamíny skupiny B), minerální látky (vápník, hořčík, selen fosfor, draslík, síru, železo, sodík) a vlákninu.

Vliv na zdraví

pravidelná konzumace kapusty pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, posiluje stěny cév i imunitní systém, působí příznivě na zažívání a v těhotenství je důležitá pro zdravý vývoj plodu (obsahuje kyselinu listovou).

Praktické rady

syrová hlávková kapusta se nekonzumuje. Při tepelné úpravě má kapusta velmi specifické aroma, které většině lidí není příjemné. Kapustu se doporučuje ochucovat různými druhy koření (nejčastěji se používá římský kmín, pepř, majoránka, česnek aj.). Z tepelných úprav lze kapustu dusit, vařit, zadělávat, smažit, ale i zapékat. Je vhodná do polévek, příloh k masům, karbanátků, závitků a jiných pokrmů.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
93 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
59 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
84 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
118 0,01 0,06 0 0,01 add_circle Zapsat
90 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
148 0,01 0,07 0 0,04 add_circle Zapsat
147 0,01 0,06 0 0,02 add_circle Zapsat
88 0,01 0,03 0,03 add_circle Zapsat
85 0,01 0,03 0 0,01 add_circle Zapsat
182 0,01 0,09 0 0,03 add_circle Zapsat
68 0,01 0,02 0 0,01 add_circle Zapsat
320 0,02 0,16 0 0,01 add_circle Zapsat
100 0,01 0,04 0 0,02 add_circle Zapsat
110 0,01 0,05 0 0,02 add_circle Zapsat
90 0,01 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
120 0,01 0,05 0,01 0,04 add_circle Zapsat
89 0,01 0,04 0 0,01 add_circle Zapsat
110 0,01 0,05 0 0,02 add_circle Zapsat
532 0,06 0,25 0 0,01 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách