menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina čerstvá
keyboard_arrow_right
kapusta hlávková

kapusta hlávková

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kapusta hlávková
Energetická hodnota 173 kJ
= 41 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,67 g
Vláknina 4 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 173 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0,67 g
Vláknina 4 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
5 g
Cukry
4 g
Tuky
0,67 g
Nasycené mastné kyseliny
0,11 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
0,02 g
Polynenasycené
0,48 g
Cholesterol
-
Vláknina
4 g
Sůl
-
Voda
86 g
Vápník
146 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
171 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B Vitamín B
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Chrom Chrom
Pektin Pektin
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Draslík Draslík
Měď Měď
Vápník Vápník
Molybden Molybden
Mangan Mangan
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Zinek Zinek
Selen Selen
Fluor Fluor
Jód Jód
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Zažívání Vhodná potravina při střevních potížích
Zrak Vhodná potravina při problémech se zrakem
Imunita Posiluje imunitu
Těhotenství Vhodná potravina pro těhotné a kojící ženy
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Jiné

Kapusta hlávková neboli brukev je zelenina, která obsahuje vlákninu a cenné vitamíny C, E, K a vitamíny skupiny B. Z minerálních látek je zastoupen vápník, hořčík, selen fosfor, draslík, síru, železo a sodík.

Pravidelná konzumace kapusty pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, posiluje stěny cév i imunitní systém. Kapusta hlávková působí příznivě na zažívání a v těhotenství je důležitá pro zdravý vývoj plodu, protože obsahuje cennou kyselinu listovou.

Syrová hlávková kapusta se nekonzumuje. Při tepelné úpravě má kapusta velmi specifické aroma, které většině lidí není příjemné. Kapustu se doporučuje ochucovat různými druhy koření, nejčastěji se používá římský kmín, pepř, majoránka nebo česnek. Z tepelných úprav lze kapustu dusit, vařit, zadělávat, smažit, ale i zapékat. Je vhodná do polévek, příloh k masům, karbanátků, závitků a jiných pokrmů.

Nejhledanější v kategorii Zelenina čerstvá

Název Energetická hodnota (kJ)
59 add_circle Zapsat
148 add_circle Zapsat
147 add_circle Zapsat
118 add_circle Zapsat
93 add_circle Zapsat
110 add_circle Zapsat
334 add_circle Zapsat
319 add_circle Zapsat
111 add_circle Zapsat
89 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách