menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce

kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce
Energetická hodnota 293 kJ
= 70 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,19 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 293 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,19 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,4 g
Sacharidy
13 g
Cukry
13 g
Tuky
0,19 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
0 g
Voda
-
Vápník
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Játra Působí kladně na stav jater
Únava Pomáhá při únavě
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Krevní tlak Snižuje krevní tlak

Kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce nás na první pohled zaujme svou krásně sytě oranžovou barvou. Toto exotické ovoce je převážně zdrojem sacharidů a rychlých cukrů. Když je správně vyzrálé, tak je jeho chuť příjemně sladká a jeho vůně připomíná vanilku.

Japonské ovoce kaki je plné minerálních látek, zastoupen je draslík, horčík, fosfor, vápník, železo a mangan. Nachází se v něm vitamín A a C. Obsahuje také zdraví prospěšné antioxidanty a aminokyseliny. Patří mezi vhodná ovoce i do diety, poněvadž umí zrychlit práci metabolismu a obsahuje látky, které se podílí na rozkládání tuků. Zvládne nás zbavit únavy a podporuje funkci ledvin, které jsou zásobárnou naší životní energie.

Pokud si chcete užít nejlepší chuť tohoto ovoce a zároveň předejít trávicím obtížím, pak je potřeba ho nechat zcela dozrát. Správnou zralost poznáte tak, že ovoce je měkké a není již téměř možné ho oloupat. Kaki se totiž tradičně neloupe a konzumuje se i včetně slupky. V kuchyni se těší pestrému využití, můžete ho konzumovat samotné, přidávat do různých kaší, salátů a smoothie. Výborné se hodí také k masu.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 1 22 0,2 2 add_circle Zapsat
260 1 12 0,95 6 add_circle Zapsat
257 1 13 0,58 6 add_circle Zapsat
180 0,72 12 0,3 2 add_circle Zapsat
238 0,37 13 0,4 3 add_circle Zapsat
199 0,5 10 0,3 2 add_circle Zapsat
302 0,6 16 0,45 2 add_circle Zapsat
244 0,44 13 0,33 3 add_circle Zapsat
175 0,8 9 0,1 1 add_circle Zapsat
310 0,7 18 0,3 2 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách