menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce

kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce

Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 293 kJ
= 70 kcal
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,19 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 293 kJ
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0,19 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0,4 g
Sacharidy
13 g
Cukry
13 g
Tuky
0,19 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
0 g
Voda
-
Vápník
0 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
20 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín A Vitamín A
Obsahuje minerální látky
Měď Měď
Draslík Draslík
Fosfor Fosfor
Železo Železo
Hořčík Hořčík
Vápník Vápník
Mangan Mangan
Pozitivní vliv na zdraví
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Játra Působí kladně na stav jater
Únava Pomáhá při únavě
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu
Metabolismus Podporuje metabolismus (látkovou výměnu)
Ledviny Vhodná potravina při potížích s ledvinami
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Obsah potraviny

Kaki (tomel, churma, persimmon) japonské ovoce nás na první pohled zaujme svou krásně sytě oranžovou barvou. Toto exotické ovoce je převážně zdrojem sacharidů a rychlých cukrů. Když je správně vyzrálé, tak je jeho chuť příjemně sladká a jeho vůně připomíná vanilku.

Vliv na zdraví

Japonské ovoce kaki je plné minerálních látek, zastoupen je draslík, horčík, fosfor, vápník, železo a mangan. Nachází se v něm vitamín A a C. Obsahuje také zdraví prospěšné antioxidanty a aminokyseliny. Patří mezi vhodná ovoce i do diety, poněvadž umí zrychlit práci metabolismu a obsahuje látky, které se podílí na rozkládání tuků. Zvládne nás zbavit únavy a podporuje funkci ledvin, které jsou zásobárnou naší životní energie.

Praktické rady

Pokud si chcete užít nejlepší chuť tohoto ovoce a zároveň předejít trávicím obtížím, pak je potřeba ho nechat zcela dozrát. Správnou zralost poznáte tak, že ovoce je měkké a není již téměř možné ho oloupat. Kaki se totiž tradičně neloupe a konzumuje se i včetně slupky. V kuchyni se těší pestrému využití, můžete ho konzumovat samotné, přidávat do různých kaší, salátů a smoothie. Výborné se hodí také k masu.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
394 0,01 0,22 0 0,02 add_circle Zapsat
238 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
180 0,01 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
208 0,01 0,11 0 0,03 add_circle Zapsat
278 0,01 0,14 0 0,04 add_circle Zapsat
1 018 0,02 0,06 0,23 0,05 add_circle Zapsat
244 0 0,13 0 0,03 add_circle Zapsat
226 0,01 0,11 0,01 0,03 add_circle Zapsat
272 0,01 0,14 0,01 0,03 add_circle Zapsat
174 0,01 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
419 0,01 0,23 0 add_circle Zapsat
234 0 0,15 0 0,02 add_circle Zapsat
331 0,01 0,2 0 add_circle Zapsat
196 0 0,1 0 0,01 add_circle Zapsat
209 0,01 0,12 0 add_circle Zapsat
730 0,02 0,13 0,12 0,04 add_circle Zapsat
615 0,01 0,23 0,05 0,04 add_circle Zapsat
508 0,01 0,28 0 0,02 add_circle Zapsat
150 0,01 0,06 0,01 0,03 add_circle Zapsat
197 0 0,12 0 0,02 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách