Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Různé
keyboard_arrow_right
Přísady a ochucovadla
keyboard_arrow_right
kakao

kakao

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - kakao
Energetická hodnota 305 kcal
= 1 278 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 12,3 g
Tuky 11,8 g
Vláknina 34,6 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 305 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 12,3 g
Tuky 11,8 g
Vláknina 34,6 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
12,3 g
Cukry
0,5 g
Tuky
11,8 g
Nasycené mastné kyseliny
7,2 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
34,6 g
Sůl
0,05 g
Voda
-
Vápník
100 mg
GI Glykemický indexhelp
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Obsahuje minerální látky
Železo Železo
Zinek Zinek
Měď Měď
Selen Selen
Hořčík Hořčík
Mangan Mangan
Molybden Molybden
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Vápník Vápník
Sodík Sodík
Pozitivní vliv na zdraví
Zuby Působí kladně na zuby
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Dásně Zlepšuje stav dásní
Astma Zlepšuje stav astmatu
Mozek Posiluje mozkovou činnost
Cévy Má pozitivní vliv na zdraví cév
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Krev Má pozitivní vliv na krev
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Negativní vliv na zdraví
Alergie Může způsobovat alergické reakce
Jiné

Kakao je jemný hnědý prášek vyrobený z kakaových bobů. Často se používá k přípravě nápoje nebo k přípravě sladkých pokrmů a dezertů. Také se z něho vyrábí čokoláda, sušenky a jiné čokoládové cukrovinky.

Kakao má povzbuzující účinek, snižuje únavu i horečku. Je také ceněno pro své protizánětlivé účinky. Pokud máte rádi kakaový nápoj, pak si ho připravte z kvalitního kakaa a polotučného či nízkotučného mléka. Pokud držíte redukční dietu, pak tento nápoj již nedoslazujte nebo použijte některé ze zdravých nízkokalorických sladidel. Granulované nápoje často obsahují spoustu cukru a dalších umělých látek, a tak nejsou pro přípravu tohoto oblíbeného nápoje vhodné.

Kakaový prášek je nezbytnou ingrediencí pro pečení, pokud potřebujeme, aby měl dezert nebo moučník čokoládovou chuť. Přidává se tedy jak do sladkých rolád, tak i koláčů, buchet nebo palačinek. Ke slazení kakaa lze využít i kvalitní med, stévii, sirup z agáve, melasu nebo čekankový sirup. Všechna tato sladidla navíc nabídnou vitamíny, minerály nebo i vlákninu.

Nejhledanější v kategorii Přísady a ochucovadla

Název Energetická hodnota (kcal)
311 add_circle Zapsat
285 add_circle Zapsat
367 add_circle Zapsat
317 add_circle Zapsat
325 add_circle Zapsat
577 add_circle Zapsat
337 add_circle Zapsat
219 add_circle Zapsat
380 add_circle Zapsat
391 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů