Kachní stehno pečené se připravuje pomalým pečeným v troubě. Syrové kachní stehno se nasolí a posype kmínem, pak se položí do pekáčku, zaklopí se víkem a nechá se dostatečně dlouhou dobu pozvolna péct. Nakonec se poklička odklopí, zvýší se teplota a nechá se vypéct křupavá kůžička.
REKLAMA | Pro odstranění reklam aktivuj Premium.
Potraviny keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby keyboard_arrow_right
Maso drůbeží keyboard_arrow_right
kachní stehno pečené
kachní stehno pečené
Množství x {{unitOption.title}} kus
Energetická hodnota 287 kcal
= 1 201 kJ
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 23 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 287 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 0 g
Tuky 23 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav | tepelně zpracované |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 0 g |
Cukry | - |
Tuky | 23 g |
Nasycené mastné kyseliny | 8,21 g |
Trans mastné kyseliny | - |
Mononenasycené | 10,68 g |
Polynenasycené | 3,04 g |
Cholesterol | 114 mg |
Vláknina | - |
Sůl | 1 g |
Voda | - |
Vápník | 10 mg |
GI | |
PHE | 1 000 mg |
Stav | syrové tepelně zpracované |
Bílkoviny | {{foodstuff.foodstuff.protein}} g- |
Sacharidy | {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g- |
Cukry | {{foodstuff.foodstuff.sugar}} g- |
Tuky | {{foodstuff.foodstuff.fat}} g- |
Nasycené mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g- |
Trans mastné kyseliny | {{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g- |
Mononenasycené | {{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g- |
Polynenasycené | {{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g- |
Cholesterol | {{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg- |
Vláknina | {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g- |
Sůl | {{foodstuff.foodstuff.salt}} g- |
Voda | {{foodstuff.foodstuff.water}} g- |
Vápník | {{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg- |
GI | {{foodstuff.foodstuff.gi}} |
PHE | {{foodstuff.foodstuff.phe}} mg- |
Alkohol | {{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g |
Složení nutričních hodnot
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Negativní vliv na zdraví
Přetrvávající zvýšení krevního tlaku Může zhoršovat nadváhu/obezitu
Pokrm je to bezpochyby velmi chutný, ale z výživového hlediska je zde až příliš mnoho tuku. Množství tuku je možné snížit, pokud odstraníme kachní kůži, která je velmi tučná. Také již není příliš vhodné přelívat maso výpekem, který obsahuje také velké množství kachního tuku.
Kachní stehno pečené se tradičně kombinuje s dušeným zelím a knedlíkem, který může být jak houskový, tak karlovarský nebo bramborový. Chcete-li jídlo alespoň trošku odlehčit, tak je možné zkusit vyměnit klasické knedlíky za ty domácí, které připravíte o něco zdravěji (fit knedlík, ovesný knedlík, ...).
Nejhledanější v kategorii Maso drůbeží
Název | Energetická hodnota (kcal) |
---|
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů