menu
menu
search
{{item.title}} leaf pot {{item.value}} {{item.energyUnit}}/100 g {{item.value}} {{item.energyUnit}}/kg/min
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Alternativy masa a mléka
keyboard_arrow_right
jogurt natur Alpro soya

jogurt natur Alpro soya

Množství x {{unitOption.title}} kus
jogurt natur Alpro soya
Energetická hodnota 209 kJ
= 50 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 2 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 209 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 2 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
2 g
Cukry
2 g
Tuky
2 g
Nasycené mastné kyseliny
0,4 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
0,5 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
-
Vláknina
1 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
200 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Ostatní
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Fosfor Fosfor
Vápník Vápník
Selen Selen
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Měď Měď
Mangan Mangan
Hořčík Hořčík
Železo Železo
Zinek Zinek
Pozitivní vliv na zdraví
Trávení Podporuje trávení
Imunita Posiluje imunitu
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Svaly Posiluje svaly
Hubnutí Vhodná potravina při redukci hmotnosti
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Zuby Působí kladně na zuby
Obsah potraviny

Jogurt je dobrým zdrojem vápníku a vitamínu D. Má vysoký obsah nasycených tuků a rostlinných bílkovin, které jsou důležitou součástí zdravé výživy a je tak skvělé jídlo pro prodloužení doby sytosti. Mezi další látky patří fluor, fosfor a vitamín A nebo vitamíny ze skupiny B (B2, B9, B12). Obsahují hodné bakterie chránící střevo. I když jogurt nějakou laktózu obsahuje, je často osobami s nesnášenlivostí laktózy lépe tolerován, než ostatní mléčné výrobky.

Vliv na zdraví

Vitamín D a vápník je důležitý pro udržování silných kostí a zdravých zubů. Bílkoviny poskytují tělu esenciální aminokyseliny potřebné k budování svalové hmoty a dalších struktur. Hodné bakterie mohou příznivě působit na zácpu, průjem, zánětlivé střevní nemoci nebo syndromy, infekci pylori, a dokonce na nesnášenlivost laktózy. Konzumace jogurtů je spojena se sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva, protože konzumace této potraviny je prospěšná pro zlepšení imunitní odezvy.

Praktické rady

Můžeme ho jíst samotný nebo přidáváme do ovocných salátů, musli, dortů, buchet a jiných moučníků.

Nejhledanější v kategorii Alternativy masa a mléka

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
590 0,14 0,03 0,09 add_circle Zapsat
557 0,14 0,02 0,07 add_circle Zapsat
714 0,17 0,03 0,1 0,01 add_circle Zapsat
695 0,16 0,04 0,1 add_circle Zapsat
280 0,14 0,03 0 0,02 add_circle Zapsat
214 0,04 0,02 0,02 0,01 add_circle Zapsat
169 0,03 0,03 0,02 0,01 add_circle Zapsat
2 128 0,03 0,63 0,27 0,02 add_circle Zapsat
163 0,03 0,03 0,02 0 add_circle Zapsat
542 0,12 0,01 0,09 0,02 add_circle Zapsat
708 0,18 0 0,11 add_circle Zapsat
241 0 0,01 0,06 0 add_circle Zapsat
762 0,17 0,05 0,1 0,01 add_circle Zapsat
138 0,01 0,03 0,01 0 add_circle Zapsat
241 0 0,12 0,01 0 add_circle Zapsat
121 0 0,03 0,02 0 add_circle Zapsat
948 0,18 0,16 0,1 add_circle Zapsat
1 117 0,26 0 0,18 add_circle Zapsat
921 0,02 0,03 0,22 add_circle Zapsat
197 0 0,09 0,01 0 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách