menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Masné výrobky a ryby
keyboard_arrow_right
Maso hovězí a vepřové
keyboard_arrow_right
játra vepřová

játra vepřová

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - játra vepřová
Energetická hodnota 572 kJ
= 137 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina -
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 572 kJ
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 2 g
Tuky 5 g
Vláknina -
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
21 g
Sacharidy
2 g
Cukry
-
Tuky
5 g
Nasycené mastné kyseliny
2 g
Trans mastné kyseliny
0 g
Mononenasycené
1 g
Polynenasycené
1 g
Cholesterol
308 mg
Vláknina
-
Sůl
-
Voda
70 g
Vápník
700 mg
GI Glykemický indexhelp
PHE
1 059 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
-
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
-
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín B5 Vitamín B5 (pantotenol, kyselina pantotenová)
Vitamín B Vitamín B
Vitamín K Vitamín K (menadion)
Vitamín B7 Vitamín B7 (biotin, vitamín H, koenzym R)
Cholin Cholin
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín D Vitamín D (ergosterol, kalciferol, viosterol)
Vitamín B12 Vitamín B12 (kobalamin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Obsahuje minerální látky
Zinek Zinek
Železo Železo
Mangan Mangan
Měď Měď
Kobalt Kobalt
Selen Selen
Vápník Vápník
Fosfor Fosfor
Fluor Fluor
Hořčík Hořčík
Draslík Draslík
Sodík Sodík
Chrom Chrom
Jód Jód
Molybden Molybden
Jiné

Vepřová játra obsahují vitamíny A, D, B. Z minerálu nám nabízí železo, zinek, draslík či měď. Najdeme zde ale také některé toxické látky, poněvadž játra detoxikují organismus.

I vepřová játra lze určitě jednou za čas zařadit do pestrého a vyváženého jídelníčku. Játra ale nejsou příliš vhodná v těhotenství, protože vysoké množství vitamínu A může poškodit vyvíjející se plod. Játra nejsou vhodná ani pro osoby trpící vysokou hladinou kyseliny močové v krvi, dlouhodobě by nadměrný příjem jater a vnitřností mohl vést až k onemocnění dnou. Vyhnout by se jim měli i osoby s vyšší hladinou cholesterolu.

Vepřová játra můžete vařit, dusit, opékat, grilovat nebo také smažit. Smažení se však příliš neslučuje se zdravým životním stylem a pokrmu dodá příliš mnoho tuku. Játra lze zakoupit také v bio kvalitě, budou obsahovat méně nežádoucích látek. Pokud chcete zdravější variantu, pak zvolte játra kuřecí nebo krůtí.

Nejhledanější v kategorii Maso hovězí a vepřové

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
553 21 0,9 5 0 add_circle Zapsat
544 22 3 3 add_circle Zapsat
1 721 20 15 30 1 add_circle Zapsat
730 20 0,1 10 add_circle Zapsat
714 25 0,37 8 add_circle Zapsat
800 30 0 6 add_circle Zapsat
569 20 0 5 add_circle Zapsat
716 11 0,54 14 0,02 add_circle Zapsat
940 20 0 16 add_circle Zapsat
568 16 3 7 0,5 add_circle Zapsat
523 20 0 5 add_circle Zapsat
727 21 0 10 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách