Kalorické Tabulky
star star star star star_half
menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Ovoce
keyboard_arrow_right
Ovoce čerstvé
keyboard_arrow_right
jablko Granny Smith

jablko Granny Smith

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - jablko Granny Smith
Energetická hodnota 56 kcal
= 233 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 56 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 13 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Nutriční hodnoty
Stav
syrové
Bílkoviny
0 g
Sacharidy
13 g
Cukry
10 g
Tuky
0 g
Nasycené mastné kyseliny
-
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
2 g
Sůl
-
Voda
-
Vápník
6 mg
GI Glykemický indexhelp
6
PHE
0 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín A Vitamín A
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Obsahuje minerální látky
Mangan Mangan
Železo Železo
Zinek Zinek
Vápník Vápník
Hořčík Hořčík
Sodík Sodík
Fosfor Fosfor
Draslík Draslík
Pozitivní vliv na zdraví
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Imunita Posiluje imunitu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Zuby Působí kladně na zuby
Trávení Podporuje trávení
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny

Jablko Granny Smith je sytě zelené barvy a je pokryto slabým voskovým povlakem. Více než 84% tvoří voda. Jablko má velmi nízký obsah kalorií a tuku. Najdeme v něm velké množství sacharidů, mnoho cenných vitamínů, hlavně C, vitamín A a B6, a minerálů jako draslík, vápník a hořčík. Jablka jsou zdrojem vlákniny a antioxidantů.

Jablko díky vysokému obsahu vody a ovocných kyselin osvěží celé tělo. Vláknina je důležitá při trávení, kyselá jablka podporují činnost střev při zácpě, sladká pomáhají při průjmu. Působí preventivně proti rakovině tlustého střeva, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, upravují krevní tlak a hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Doporučují se při chřipce, nachlazení, horečce a kašli. Jsou skvělé na podporu funkce imunitního systému, nervové soustavy, pomáhají při chudokrevnosti, ledvinových nebo žlučníkových kamenech a zlepšují stav zubů a dásní.

Doporučuje se jablko z obchodu vydrhnout horkou vodou, abychom povrch zbavili nečistot a pesticidů. Nejlepší je nakupovat od pěstitelů, kteří jablka neošetřují chemicky. Protože se mnoho cenných vitamínů a vlákniny nachází těsně pod slupkou, je lepší jablko neloupat. Při skladování jablek je důležitá správná teplota od dvou do čtyř stupňů a vlhkost kolem 80%. Aby jablka vydržely ještě déle, zkuste nasušit křížaly, zavařte do sklenic nebo uvařte kompot. Jablka Granny Smith se hodí do salátů i na pečení, nejlépe do štrúdlu.

Nejhledanější v kategorii Ovoce čerstvé

Název Energetická hodnota (kcal)
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných uživatelů