menu
menu
search close
account
Potraviny
keyboard_arrow_right
Zelenina, luštěniny a houby
keyboard_arrow_right
Zelenina konzervovaná
keyboard_arrow_right
hrášek v mírně slaném nálevu Bonduelle

hrášek v mírně slaném nálevu Bonduelle

Množství x {{unitOption.title}} kus
Fotografie - hrášek v mírně slaném nálevu Bonduelle
Energetická hodnota 307 kJ
= 73 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,7 g
Vláknina 8 g
Energetická hodnota {{foodstuff.foodstuff.energy}} kcal{{foodstuff.foodstuff.energy}} kJ
= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,0.239) | number : 0}} kcal= {{ unitConvert(foodstuff.foodstuff.energy,4.184) | number : 0}} kJ
Bílkoviny {{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy {{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Tuky {{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Vláknina {{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Energetická hodnota 307 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0,7 g
Vláknina 8 g
Nutriční hodnoty
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
7 g
Cukry
3 g
Tuky
0,7 g
Nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Trans mastné kyseliny
-
Mononenasycené
-
Polynenasycené
-
Cholesterol
-
Vláknina
8 g
Sůl
0,73 g
Voda
-
Vápník
-
GI Glykemický indexhelp
PHE
275 mg
Stav
syrové tepelně zpracované
Bílkoviny
{{foodstuff.foodstuff.protein}} g-
Sacharidy
{{foodstuff.foodstuff.carbohydrate}} g-
Cukry
{{foodstuff.foodstuff.sugar}} g-
Tuky
{{foodstuff.foodstuff.fat}} g-
Nasycené mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.saturatedFattyAcid}} g-
Trans mastné kyseliny
{{foodstuff.foodstuff.transFattyAcid}} g-
Mononenasycené
{{foodstuff.foodstuff.monoSaturated}} g-
Polynenasycené
{{foodstuff.foodstuff.polySaturated}} g-
Cholesterol
{{foodstuff.foodstuff.cholesterol}} mg-
Vláknina
{{foodstuff.foodstuff.fiber}} g-
Sůl
{{foodstuff.foodstuff.salt}} g-
Voda
{{foodstuff.foodstuff.water}} g-
Vápník
{{foodstuff.foodstuff.calcium}} mg-
GI Glykemický indexhelp
{{foodstuff.foodstuff.gi}}
PHE
{{foodstuff.foodstuff.phe}} mg-
Alkohol
{{foodstuff.foodstuff.alcohol}} g
Složení nutričních hodnot
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Vláknina
fiber_manual_record Bílkoviny
fiber_manual_record Sacharidy
fiber_manual_record Cukry
fiber_manual_record Tuky
fiber_manual_record Nasycené mastné kyseliny
fiber_manual_record Vláknina
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[0] | number:2}} %
{{dataChartPercent[1] | number:2}} %
{{dataChartPercent[2] | number:2}} %
{{dataChartPercent[3] | number:2}} %
{{dataChartPercent[4] | number:2}} %
{{dataChartPercent[5] | number:2}} %
Obsahuje vitamíny
Vitamín C Vitamín C (kyselina askorbová)
Vitamín B1 Vitamín B1 (thiamin)
Vitamín B6 Vitamín B6 (pyridoxin)
Vitamín E Vitamín E (tokoferol)
Kyselina listová Kyselina listová (folacin, folát, vitamín B9)
Vitamín B2 Vitamín B2 (riboflavin)
Vitamín B3 Vitamín B3 (niacin, niacinamid, nikotinamid, kyselina nikotinová)
Obsahuje minerální látky
Vápník Vápník
Železo Železo
Molybden Molybden
Draslík Draslík
Měď Měď
Hořčík Hořčík
Fosfor Fosfor
Pozitivní vliv na zdraví
Srdce Působí pozitivně na zdraví srdce
Rakovina Vhodná potravina při prevenci či léčbě rakoviny
Slinivka Vhodná potravina při potížích se slinivkou
Kůže Blahodárně působí na zdraví kůže
Infekce Působí preventivně proti infekcím
Nervová soustava Posiluje nervovou soustavu
Krevní tlak Snižuje krevní tlak
Kosti Napomáhá při růstu a obnově kostí
Cholesterol Zlepšuje stav cholesterolu

Zelený hrášek obsahuje velké množství vitamínů, hlavně vitamín C, dále β-karoten a minerální látky, hlavně železo a draslík. Navíc je skvělým zdrojem vlákniny a bílkovin. Ideální je dát si hrášek k odpolední svačince, dodá energii a zbavíte se odpolední únavy.

Konzumace hrášku zvyšuje odolnost proti infekcím. Díky β-karotenu chrání kůži před poškozením nadměrným sluněním nebo slouží jako prevence proti nádorovým onemocněním. Ovlivňuje správnou cirkulaci krve, srdeční činnost a krevní tlak Snižuje cholesterol a má na starosti nejen správné fungování střev. Hrášek svým složením podporuje růst a vývoj kostí, svalů i nervů. Je vhodný i pro diabetiky, protože podporuje činnost slinivky břišní.

Nejhodnotnější je samozřejmě čerstvý, u konzervovaného může být úbytek vitamínů až 50 %. V kuchyni má všestranné využití - hodí se do polévek salátů nebo těstovin.

Nejhledanější v kategorii Zelenina konzervovaná

Název Energetická hodnota (kJ) Bílkoviny Sacharidy Tuky Vláknina
119 0,4 6 0,1 1 add_circle Zapsat
93 1 4 0,33 2 add_circle Zapsat
334 3 11 2 4 add_circle Zapsat
581 1 0,2 14 add_circle Zapsat
121 0,4 7 0,1 1 add_circle Zapsat
84 0,5 4 0,1 1 add_circle Zapsat
80 1 2 0,3 2 add_circle Zapsat
151 1 6 0,2 add_circle Zapsat
75 1 2 0,3 2 add_circle Zapsat
117 0,4 6 0,1 1 add_circle Zapsat
{{feedback.text}}
{{(foodstuffCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
potravin v naší databázi
{{(diaryCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
včera vyplněných jídelníčků
{{(userCount | number : 0).split(',').join(' ')}}
zaregistrovaných na Kalorických tabulkách